12.12.2008

Takım Kaptanlığı

Takım kaptanlığı disiplin ister, ciddiyet ister, sahadaki diğer 10 adamın eli ayağı olmak gerekir zaman zaman. Takımlarımızda kaptanları seçerken zaten isabetli kararlar alınmadığı gerçek, o konuyu eleştirmeyeceğim. Peki kaptanlık yapan bir oyuncu bu göreve geldikten sonra aklını başına alıyor mu, saha içerisinde lider olması gerektiği gerçeğini farkediyor mu ? Benim cevabım hayır..
Ayhan Akman sarı kart gördüğü takdirde Berlin deplasmanında cezalı duruma düşecek, bakıyoruz takımın ilk kartını körmüş Metalist Kharkiv maçında.. Cevap Ayhan Akman oluyor bize, hem de daha dakika 19. Ankaragücü deplasmanına bakıyoruz, Ayhan Akman sarı kartı görürse bu defa 5 gün sonraki Gençlerbirliği deplasmanında forma giyemiyor. Ayhan ne yapıyor ? 3. dakikada itirazdan sarı kartı görüyor. Savunması ne peki ? Derbide cezalı duruma düşmemek..
Geçen haftaya gidelim tekrar, bu kez haftasonuna ama.. Beşiktaş Ankaraspor'a kaybetmiş, ligde üst üste 2. yenilgiyi almış, sinirler gergin. Takımın önemli bir oyuncusu zaten sert hareketi yüzünden 2 hafta sonraki derbide oynamayı tehlikeye atmış. Peki ne yapıyor Kaptan İbrahim Üzülmez ? Maç sonu rakibe tokatı atıp 3 maç ceza alıyor.. Sonra da pişkin pişkin çıkıp diyor ki : "Ben aslında böyle şeyler yapmam." E yaptın ama milyonların önünde ? Adamı öldür sonra çık de ki "ben aslında böyle şeyler yapmam".. Aynı kapıya çıkıyor sonuçta, zaten her zaman yapılacak birşey olsa zaten böyle tepki görmezsin.

Takım kaptanı diyoruz adamlara ama yaptıkları ortada. Yapılmaması gereken şeyleri ilk yapan onlar oluyor. Bir kişi de çıkıp uyarmıyor sen kaptansın ne yapıyorsun diye. Takım kaptanlığı pazubandı kola takıp sahaya çıkmak kadar kolay bir şey olsa elbet sesimi çıkarmazdım..

2 yorum:

batu dedi ki...

ayhan'ın haftasonu istanbul'da, evinde oturmak yerine takım arkadaşlarına destek olmak için onlarla beraber ankara'ya gittiğine de değinmek lazım.

savunmuyorum ayhan'ın basiretsiz kart görmelerini ama kaptan olmak demek sinirleri aldırmak değildir bunu da unutmamak lazım. ayhan'ın ankaraya giderek benim gözümde büyümüş bir kaptandır.

firat selcuk dedi ki...

sinirleri aldırmak başka olay, ayhan ve ibrahim üzülmez in yaptıkları başka olay..

yoksa ikisindeki sinirin toplamından çok daha fazlası bülent korkmaz'da vardı ama kimse çıkıp da bundan rahatsız olduğunu söylemiyordu.. sahaya çıktığında lider olduğunu hissettiriyordu.. hagi gibi bir isim bile sahadayken bülent kaptan olarak varlığını herkese kabul ettirmişti..

ayhan gibi bir isim hiç kaptanlık yapamaz mı ? yapar.. ama istanbul'da değil..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO