3.12.2008

TSG 1899 Hoffenheim

Son yıllarda özellikle de bu sezon yaşadıkları şeyler tatlı bir masal veya rüya gibi onlar için. Lige yükseldikleri sezon şampiyon olup olamayacakları konuşuluyor ki haftasonu önlerindeki engel Bayern Münih olacak, zaten göz kamaştırıcı bir performans gösterirken o deplasmanı yenilmeden atlatabilirlerse sezon başından beri ümit edilen şampiyonluk daha ciddi düşünülecek.

Hikayenin sonu kupayla daha doğrusu tepsiyle sonlanırsa Kaiserslautern'in 1998'deki şampiyonluğuna benzeyecek. Onlar da çıktıkları sezon şampiyon olmuşlardı. Hoffenheim'ın Kaiserslautern'den farkı lige yükselip şampiyon olmayı umduğu sezondan önce 3 tane daha şampiyonluğunun bulunmaması. Buradan da şu sonuca varıyoruz ki zaman zaman yazıldığı gibi Almanya'da lige yükseldiği sezon şampiyon olup öyle bir rekor kıramayacakları.. Ancak hemen eklemek lazım; şampiyon olurlarsa lige yükselip tarihindeki ilk sezonunda şampiyon olan takım olarak rekoru kıracaklar. Hoş bu olaya neden rekor denir anlamıyorum, öyle adlandırdıkları için ben de aynı akıma kapıldım gittim.. 2006 yılının haziran ayından beri Kaiserslautern 2. Lig takımı ve yeniden yükselmek için büyük bir uğraş veriyorlar. Bundesliga'da yeniden şampiyonluk şarkıları söylemeleri bir kaç sezon içerisinde pek mümkün gözükmüyor.. Bizim topraklarda olsalar 1. Lig'e bakıp bakıp "şimdi uzaklardsınnn" diye haykırırlardı büyük ihtimalle..

Umarım sonları Kaiserslautern'e benzemez.. Kötü son düşünmektense Ibisevic ve Salihovic gibi iki genç ismin sırtladığı Hoffenheim'ın sıradışı oyununu izlemek daha keyifli bir alternatif elbette, ona bir sözüm yok..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bi de sole dusun bizim ligde alttan gelip ciktigi sene sampiyon olan bir tek trabzon onun disinda sampiyonluk 3 buyuklerin tekelinde onlarinda ligden dusmus olma gibi bi durumlari yok.

CanBey dedi ki...

neden rekor deniyor?

rekor, ingilizce'deki record sözcüğünden geliyor.

guiness book of records mesela. rekorlar kitabı dediğimiz şeyin orijinali.

record da kayıt demek malum.

yani bi nevi 'kayıtlara böyle geçsin, bundan sonra böyle yazıla, böyle biline' demek.

rekor kırmak da burada daha önce kimsenin yapamadığı birşey olarak tarihe geçen bir başarıyı, eylemi, geliştirmek ve daha önce hakkında tutulan kaydı geçersiz kılmak, parçalamak oluyor. yani break the record diyor buna elin ingilizi.

o zaman bu yıl hoffenheim hem kaiserslautern'in rekoruna ortak olacak hem de yeni bi dalda rekorlara geçicek diyelim. çünkü sanırım daha önce yapılmamış bir kaydı kıramazsınız.

di mi yaa..

adamlar cm gibi takım..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO