19.12.2008

UEFA Kupası 2009 : 3. & 4. Tur

Şampiyonlar Ligi'ndeki zevkli kuralardan sonra sıra UEFA'ya geldiğinde de ilginç eşleşmeler bekleniyordu. Tabii benim için stres dolu bir eşleşmeydi çünkü Fiorentina-Galatasaray eşleşmesi yaşanabilirdi. Neyse ki olmadı korktuğum eşleşme.. Tuttuğum iki takımı daha ilk kurada denk gelseydi kupanın tüm tadı kaçacaktı benim için.

Turu geçeceğini düşündüklerime yıldız koyarak 3. Tur Eşleşmelerini de şöyle listeleyelim :

Paris Saint Germain* - Wolfsburg
Kopenhag - Manchester City*
NEC Nijmegen - Hamburg*
Sampdoria - Metalist Kharkiv*
Braga* - Standard Liege
Aston Villa* - CSKA Moskova
Lech Poznan - Udinese*
Olympiakos* - Saint Etienne
Fiorentina* - Ajax
Aalborg* - Deportivo La Coruna
Werder Bremen - AC Milan*
Bordeaux - Galatasaray*
Dinamo Kiev - Valencia*
Zenit* - Stuttgart
Marsilya* - Twente
Shakhtar Donetsk - Tottenham Hotspur*

Bordeaux - Galatasaray : Galatasaray yine kurtulamadı Bordeaux'dan. 3. sezon üst üste aynı takımla oynamış olacağız ki geçen sezon oradaki maç hala hafızalarda. O ilk yarıdaki oyundan sonra ikinci yarı Ümit ve Arda'nın her pozisyonda yere atlamalarıyla 3 puan elimizden uçup gitmişti. Amatör takım gibi bir 45 dakika geçirmiştik. Bir de unutulmayan Fransa'da 2 yıl önceki maç var, o da Arda'nın Zidane'ı selamlamasıydı.. Şöyle bir bakıyorum da bu takımı elememek için bir sebep göremiyorum. Formda ve iyi oynuyor olabilirler ama avrupada bizim Bükreş maçları haricinde neler yaptığımız ortada. Metalist'e yenildik sadece ki o maçta da açık ve net olarak topun canının bizi istemediğini gördük. Bir de Servet'in maske yüzünden yaptığını itiraf ettiği o hatası vardı tabii ki. Avrupada bu kadar iyi ve formda bir sezon geçirirken Bordeaux gibi bir engele takılmak utanç verici olur bizim için. Fransa deplasmanında gollü bir beraberlik İstanbul'da elimizi kolumuzu sallayarak tur atlamamız için yetecek. Orada galibiyet bile alabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum, zaten olur da Benfica maçındaki gibi 2-0'lık bir skor yakalarsak mükemmel olacak herşey. UEFA'da final yolculuğu için bu ve bundan sonraki turun kurası önemliydi. Kuradaki şansımızı sahaya da yansıtmalıyız artık. Bordeaux, NEC ve Hamburg bize rakip olacak ekipler değiller. Cavenaghi, Chamakh, Diarra gibi isimlere sahip Bordeaux ama bunlar Baros, Kewell, Lincoln gibi isimlerin yanında pek fazla sönük kalıyorlar. Galatasaray'ın yabancıları Bordeaux'daki yıldızların çok üstünde isimler. İki ekibin yerli oyuncuları kıyaslandığında sağ bekteki Sabri dışında zayıf bölgemiz de yok. Uğur Uçar olsaydı zaten orada üstün olduğumuzu bile rahatlıkla söyleyebilirdik..

Fiorentina - Ajax : İlk maçın içeride olması çoğu takım için dezavantaj gibi görünür ama Fiorentina söz konusu olunca bu avantaj oluyor. İlk maç dışarıda olsaydı takım saçmalayıp işleri karıştırabilirdi de içeride istenen bir sonuç alınıp deplasmanda ona göre oynayıp turu geçeceğimizi düşünüyorum. Ligde işler biraz düzeldi, avrupada da geçen sezonki gibi en az yarı final gelirse bir sonraki sezon için çok daha iyi şeyler konuşulacak. Ajax'ın geçiş dönemi yaşadığı şu dönemlerde hiç sıkıntı yapmadan bu turu geçmek lazım. Sonraki turda da olur da Twente Marsilya'yı geçer de Fiorentina'ya rakip olursa o zaman işte "şeker gibi kura" klişesini rahatlıkla kullanabiliriz. Ben bu turda Fiorentina'nın deplasmanda yenilmeyip içeride olası bir beraberlik tehlikesinde bile turu rahat geçeceğini düşünüyorum. Gerçi uzun süreli tahminlerde pek yanıldım son bir kaç ayda ama bakalım.. İlerisi için de Marsilya-Twente maçının galibine göre değerlendirmeyi yaparız turu geçersek..

Galatasaray ile Fiorentina'nın oynadığı ve yerinde izlediğim bir UEFA Finali hayal ediyorum ama bu imkansıza yakın sanırım. Olursa zaten benden bir süre kimse haber alamaz. İstanbul'a 1 hafta önceden gidip yerleşirim aksilik çıkmasın diye..

Bir de son olarak 4. Turdaki eşleşmeler var :

Werder Bremen / AC Milan - Olympiacos / Saint Etienne
Aston Villa / CSKA Moskova - Shakhtar Donetsk / Tottenham Hotspur
Lech Poznan / Udinese - Zenit / Stuttgart
Paris Saint Germain / Wolfsburg - Braga / Standard Liege
Dinamo Kiev / Valencia - Sampdoria / Metalist Kharkiv
Kopenhag / Manchester City - Aalborg / Deportivo La Coruna
Marsilya / Twente - Fiorentina / Ajax
NEC Nijmegen / Hamburg - Bordeaux / Galatasaray

4 takımı birlikte düşünüp bakınca "Paris Saint Germain / Wolfsburg - Braga / Standard Liege" eşleşmesi en başa baş eşleşme gibi göze çarpıyor. Diğerlerinde zaten birbirleriyle oynayacak takımlar kolay tahmin edilebiliyor..

3 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
more or less Galatasaray and Fiorentina can be happy with the draw.
They are better team than Girondins and Ajax
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

selaminko dedi ki...

eşleşmelerden dikkatimi ceken su: olur da aston villa ve tottenham turu gecerse birbirleriyle karsılasacaklar. işte o macların keyfine diyecek olmaz.bi de eskiden aynı ulkenın takımları ceyrek finalden once karsılasamaz bi kural vardı diye hatırlıyorum. bu kural hala gecerliyse eger bu eslesmede bi sorun olmuyor mu?

Adsız dedi ki...

Bordeaux şanslı bir eşleşme oldu bizim için. Yıldızlarımız bu kadar formdayken elimizden kurtulmaları zor gibi gözüküyor..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO