6.11.2009

10 Maç / 7 Galibiyet / 3 Beraberlik / 30 Gol

Sivas maçının daha kaliteli bir kopyası oldu bu maç. Mantalite olarak aynı oyunu ortaya koymaya çalıştı Galatasaray oyuncuları. Çok pas yaptık. Dinamo'nun ise yapacak hiçbir şeyi yoktu. Skor 2-0'ken bile baskı yapamadılar, Sadece anlık olarak göstermelik pres yaptılar, o da kenardan bağıran hocalarının zoruyla. 3-4 pastan sonra çözüldüler. Gerçi çözülmemek mümkün değil, sayamadım ama yine çok pas yaptı Galatasaray.

Hakem ilk yarı düdüğünü çalmadı desek yeridir. Faul olmadı bile. Çok yumuşak bir ev sahibi rolüne büründü Dinamo. İkinci yarı ise Dinamo'lu oyuncuların oyunu sertleştirmeye yönelik taktiğine de hakem taş koydu. Seyirci baskısının olmaması ve Dinamo'lu oyuncuların sertlikte abartı kısmına geçmesi de hakemin bu numarayı yutmamasına sebep oldu.

Attığımız 3 gol de birbirinden güzel. Topal iyi vurdu, top sert ve güzel yere gitti. Nonda'nın havada asılı kalarak vurduğu kafa da güzel yere gitti. Biraz kalecinin hatası, biraz da topun dönerek gitmesi gol yolunu açtı.

Sabri'nin güzel ortasından bahsetmesek haksızlık yapmış oluruz. Zaten maç genelinde oldukça isabetli paslar ve ortalar yaptı. Sabri'den istediğimiz maksimum bu. Bu haliyle kimse ondan o formayı alamaz.

İlk golümüzde takılı kaldım ben. Kendi kendine asist yaptı resmen adamım. Kewell'a olan sevgim günden güne artarak çoğalıyor. Yarın bu konuyla ilgili bir yazı yazacağım. Hatta demiycem ve franchi de destek olur, 3 kişi Kewell'a gireriz. Topu arkasından önüne alışı, sol ayağıyla sağ ayağına pas verişi, sağ ayağıyla köşeye düzgün ve sert bir vuruş... Yazarken bile ağzım sulandı.
İŞTE O GOL !

Neyse, PAO takibe devam ediyor. Önümüzdeki maçta ASY'de alacağımız bir galibiyet bizi lider yapıyor ve Sturm Graz maçına formalite icabı çıkıyor olacağız.

10 resmi Avrupa Ligi maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik,
Attığımız gol sayısı 30, yediğimiz gol sayısı 6.

Yürüyedur...

3 yorum:

Adem dedi ki...

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin avrupada aldığı bu puanlar çok önemli. Beşiktaş, Sivasspor ve Trabzonspor'un başarısızlıklarını hesaba kattığımızda bu galibiyetlerin her biri 6'şar puanlık. Umarım hep böyle devam ederler. Bu arada Alex'in golü de mükemmeldi.

Adem

POSTER BOY NYC dedi ki...

200 kadar taraftar nasil girmis seyircisiz maca.Ceza sadece dinamo seyircisi icin mi yoksa hagi rica etti de aldilar bizim taraftari.

kutay dedi ki...

bence fb maçı da tıpkı bukreş ve sıvas maçları gıbıydı.
tek fark, fb maçında yapılan 2 pas hatası, gole neden oldu..
bır de fızıksel oyunda derbiler için yetersiziz...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO