19.11.2009

Bojinov & Floransa & Rekor

Bojinov haftasonu yeniden Floransa'ya geliyor ama kalıcı olarak değil, Parma formasıyla eski takımına gol atabilme umuduyla geliyor. Haftasonu oynanacak maçla büyük ümitlerle transfer edilip sakatlık belası yüzünden kalıcı olamadığı Fiorentina'da taraftarın karşısına çıkacak tekrar. Hani bazı futbolcular olur ya, takımda kısa süre geçirir varlığıyla yokluğu hissedilmez, ya da 1-2 sezon oynayıp gider ancak iki durumda da çok sevilir o oyuncu. İşte öyle bir isim Bojinov benim için. Daha yakından bir örnek vermek gerekirse aynı durumun benzeri olarak Sebastien Perez diyeyim siz anlayın.. Perez oynayarak güzel bir etki bıraktı, Bojinov ise oynamayarak, umutları hep taze tutarak. Lecce'de daha 15 yaşında İtalya tarihinde sahaya çıkan en genç yabancı oyuncu unvanını elde eden(15 yaş 341 gün) o genç yıldız Floransa'da tutanamadı sakatlık yüzünden. Gerçi 2 sezonda 40'a yakın maç yaptı, normalde az sayılmaz belki ama 19 yaşındayken 13 Milyon € ödenerek alınmış bir oyuncuya göre beklenenin altında kalmıştı o maç sayısı. Bizden sonra Juve'de şans denedi olmadı. Manchester City'ye gitti, gittiği gibi sakatlandı uzunca bir süre elveda dedi yine futbola. En sonunda Parma'da bol gollü bir dönüş yapamasa da sakatlıktan kurtulup istenen-özlenen Bojinov'un sinyallerini verdi. Parma'nın yeniden yükselişiyle paralel olarak Bojinov'u da aynı yükselen grafikle izlemek büyük bir zevk verir bana ki sezonun geri kalan bölümü gayet olumlu referans oluyor ilerisi için.

Yalnız tek istegim var kendisi ile ilgili, mümkünse o patlamayı Artemio Franchi'de yapmasın. Bu sene hayır kurumu gibi çalışıyoruz zaten, bir 3 puan da Parma'ya vermeye gerek yok. Gerçi mevcut durumda Parma öyle hediyeyle değil hakederek alıyor o puanları da, yine de güvenemiyorum ben kendi takımıma. Parma bir şey yapmasa da puan kaybedecekmişiz gibi geliyor..

Son olarak ufak not, İtalya'da ligde forma giyen en genç oyuncu sıralamasında da Bojinov 3. sırada. Rekor ise 1937 yılından beri RomaAmadeo Amadei'nin elinde 15 yaş 281 gün ile. 2. sırada ise Amadei'den 7 gün daha yaşlı olan Gianni Rivera var ki o da 50 yıl önce 2. sıraya yerleşmiş. Bojinov'un yabancı oyuncu dalındaki bu rekoru ise kırılması zor bir rekor artık, bunun sebebi de FIFA'nın 18 yaş altı oyuncuların transferine getirdiği kurallar. AB üyesi ülkelerde bu yaş sınırı 16 olduğu için yeni bir oyuncunun Bojinov'un rekorunu kırabilmesi için çocukluğunda İtalya'ya gelip futbola İtalya'da başlamış bir göçmen olması ya da orada yaşamasına rağmen İtalyan vatandaşı olmaması gerekiyor..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO