26.11.2009

Manchester United 0-1 Beşiktaş

Bazıları vardır, Football Manager oynar ve oynadığı bir kaç maç ilginç oldu diye oyunu yerden yere vurup isyanlar ederler. Oyunda yeryüzündeki en iyi takımlardan birini yönetmektedir bu kişi, karşısına da kendi kalitesine oranla çok daha zayıf bir takım çıkar ve bu takıma hem de kendi sahasında yenilir...

İşte ne olursa o zamandan sonra olur, oyun kötüdür, oyun başarısızdır artık. Neden böyle diyordur ? Kendisi 20+ şut atmıştır, karşıdaki zayıf takım kalesini 5-6 kere yoklayıp pek de isabet bulamamasına rağmen golünü atmış ve kazanmıştır. Büyük takımı yöneten genç bir hışımla oyundan çıkar da kulaklarından dumanlar çıkaran çizgi film karakteri siniriyle bulduğu ilk forumda veya sözlükte oyuna hakaretler yağdırır. 28 şut attığı rakip kaleye tek bir gol atamadı ya, 5-6 tane şut atan ve bunun da 1 tanesi etkili olan zayıf takım ise golü buldu, o zaman o çocuk o oyunu neden oynasın ki ? Başarısız, bozuk, kötü bu oyun, çünkü o çocuk maçın son bölümlerinde maçı tek kaleye döndürmüştür, kulübede oturan yıldızları oyuna almıştır birer birer ama oyun kötü ya işte, gol olmaz, 0-1 kaybeder maçı ne olursa olsun.. 6 şut atan takım gol attıysa 28 şut atan takım en az 3 gol bulabilmelidir oysa ki onun mantığına göre..

"Menajerlik oyunu" mu bozuk ? "Gerçek hayat" mı ? Yoksa sanal oyunu yapanlar futbolun sürprizlerle dolu basit bir "oyun" olduğunun farkındalar mı ?...

Tebrikler Beşiktaş, akşamüstü uykuya dalıp gözümü açtığımda CSKA'nın galibiyetini gördükten sonra "fark yerler" beklentilerimi suratıma çarpıp bu güzel ve keyifli galibiyeti aldığın için...

9 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

Oyunu saçma yapan küçük takımlara yenilmek değil. Küçük takımlar seni yenebiliyorlar, ama sen büyük takımları yenemiyorsun. Misal git CM 01/02 oyna, Sampdoria'yı al, bilimum ufak takım yenebilir seni. Ama asla Lazio ve Roma'yı yenemezsin.

Adsız dedi ki...

fm 2010'un versiyonunu 10.1 mi 10.0 mı oynuyorsun?

aLi dedi ki...

Ama Inter karşısında puan kaybı yaşayacağınız düşüncesindeyim.

jtr dedi ki...

sen maç istatistiklerine bir daha bak istersen o bahsettiğin 20+ şutun kaç tanesi defans oyuncularına çarpmadan kaleye tehlike yaratmış?Ben söyliyim en az yarısı ayaktan çıktıktan az bir süre sonra defanstan geri döndü,çünkü bunlar ceza sahası dışından "iş olsun diye" atılmış şutlardı.

Haa illa fm den örnek vereceksen on target ve off target lara bak.Blocked shoot ları sayarsan işimiz var...

firat selcuk dedi ki...

@jtr,
bu kadar abartmaya gerek yok, sonucta sut hanesinde 28-6 yazıyor, blocked, on-off demeye gerek yok.. senin dediginden yola cıkarsak, besiktas o kadarını bile yapamamıs demek ki..

jtr dedi ki...

Sonuçta kimse besiktasın üstün oynadığını söylemiyor,ama istatistikleri yorumlamayı bilmek lazım.
Sonuçta burası bir blog,günlük gazete değil ve bu yüzden tarafsızlık gibi bir ilkesi olmak zorunda da değil ama daha net olabilirsin.
İstatistik dedin de Mustafa Denizli Fener'in başındayken Cl den 0 çektiğini herkes bilir,ama kimse takımın hangi maçta nasıl oynadığını hatırlamaz.Baki olan aldığın puanlardır,gerisi hikaye...

firat selcuk dedi ki...

@jtr,
sen hala basit bir konudan derin derin analizler cıkarma derdindesin.. istatisikleri "dogru" degil "en basit" sekilde yorumlamak benim derdim bu yazıda, ve bunu da dogru yaptıgımı zaten senin elestirilerinden goruyorum..

jtr dedi ki...

Futbol 11 kişiyle oynanan basit bir oyundu değil mi???
Çok pardon

firat selcuk dedi ki...

@jtr,
boyle ayar verme, lafı gedigine koyma, inceden inceden laf atma yollu cabalara girme, gerek yok bosuna tartısmaya..

futbol oyle tek bir cumleyle ozetlenecek kadar sıg ve gerzekce bir oyun degildir, oyle oldugunu iddia eden yok..

ben bu macta oyunu "sacma" diye elestiren sacma kisilere eglence olsun diye bir post attım..

hala ısrarla ne icin sacma sacma laf sokma girisimlerinde bulundugunu merak ediyorum..

a diyorum b diyorsun, c diyorum z'ye gidip bambaska anlam cıkarıyorsun.. oraya buraya suraya cekme dediklerimi, gayet acık ve net soyledim, bambaska anlam cıkarmanın alemi yok..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO