1.11.2009

Ayhan Yok Huzur Var : Galatasaray 2-0 Sivasspor

Uzun zaman sonra ilk kez takımdaki herkesi tek tek beğendiğim bir maç izledim sanırım. Gerçi ikinci yarıda maç izlemedim, zaman geçsin diye top çeviren bir takım izledim desem yeridir. 45 dakika topu bıraksalar öylece bekleseler daha keyifli olurdu sanırım. Zaten Sivas sadece ikinci yarıda değil genel olarak maç boyunca yokları oynadı. Tobol maçından bugüne oynadığımız en rahat maçtı belki de. Hiç dişe dokunur iş yapmadan kazandığımız maçlar olmuştu ama bu bambaşka gerçekten. Düşünüyorum şöyle ama bulamıyorum "bu da süper oldu, bu da çok güzeldi" diyecek bir şey. Ciddi eksiklerimiz varken ne oynarız nasıl oynarız diye çok düşündük durduk ama bu maç fikir sahibi edemedi bizi, hoş iyi de oldu bir yandan, eksiklerin sıkıntısını çekmeden 3 puanı alıverdik. Keita haftaya Diyarbakır'da yok, sonrasında takıma dönüyor. Gereksiz Buca maçına çemkirenler oldu ama hem Elano gibi bir stres sıkıntı sebebini çekmiyoruz hem de Keita'nın cezasından düşüyor o maç.
Sanırım bugün gördüğümüz tek sıkıntımız Baros olmadığı zaman Baros gibi oynayacak bir isme sahip olmadığımızı bir kez daha görmüş olmamız. Nonda orta yuvarlağa kadar gelip ortadaki iki ön liberonun oyun kurmasına yardım edebilecek tipte bir oyuncu, Baros gibi hücum presi yapabilen ve sürekli hareket halinde olan bir isim değil. Kewell denendi bugün orada ama ondan da pek bir şey çıkmadı, solda destekleyici forvet olarak daha iyi kendisi, forvet hattındaki birincil görevleri yapacak bir isim değil. Zaten işi orta saha olan Kewell'dan Baros'un boşluğunu doldurmasını bekleyen yok. Rijkaard denedi ve pek olmayacağını gördü muhtemelen. Ben bugün Serkan Çalık hamlesi beklerdim doğrusu, Baros'un yokluğunda O'nun tarzına en yakın ismi denememiz gerekirdi.

Günün ilginç bir hamlesi de ilk 11'deydi ancak biraz zorunluluktan oldu bu. Maç öncesi hastalanan Aydın yüzünden orta ikilide görev alacak Topal-Sarp ikilisinin yanına Barış geldi. Böylece diziliş olarak dümdüz bir 4-3-3 izlemiş olduk. Böyle üç isimden oluşan orta saha elbette rakibe karşı üstünlük kuracaktı, şaşırtıcı olmadı Sivasspor'un orta sahada tamamen yok olması. Zaten 36. dakikada Sezer-Kamanan değişikliği bunun göstergesi oldu. Orta sahada sadece Sivas adına değil lig genelinde sezonun en çaresiz oyunlarından birini oynayan takım Muhsin Ertuğral'ı da çileden çıkardı. Orta sahada yokuz, bari Kamanan ile hücumcuları zorlayalım dedi de olmayan orta saha Kamanan'a top da iletemeyince Leo Franco bu forma altındaki en rahat maçını oynadı.
Ve günün özel teşekkürünü hakeden isme gelmek istiyorum : Mustafa Sarp. Orta sahada iyiydik, kalabalık olduğumuz için herkese daha az yük bindi ve bu Mustafa Sarp'ın her zaman beğendiğim hücum yönünü rahatça ortaya koymasına sebep oldu. Bu fizikte ve yaşta bir oyucunun böyle seri ve hızlı şekilde hücum hattına top taşıması pek alışamadığımız bir şey bizim ligimizde. Ayhan'ın yıllardır yapmak isteyip de yapamadığı şey bu; doğru ve akıllı paslar ve verkaçlarla ileriye top taşımak. Defansif bir oyuncu hücuma kalkarken ne yapmalıysa onu yapıyor Mustafa. Ne gereksiz yere çalıma gidip geri dönüp rakibin savunmasını oturtmasına sebep oluyor ne de kendini yükseklerde görüp aptalca hatalar yapıp arkadaşlarını azarlıyor. Bravo Mustafa Sarp, bu formayı giyip de attığın her adım için sonsuz teşekkürler. Sezon başından beri böyle her hafta üstüne koyup giden başka bir oyuncumuz yok. İstikrarsa istikrar, başarıysa başarı. Tekrar tekrar tebrikler..

Son olarak yine aynı şekilde bitirmek istiyorum : İyi ki varsın Harry Kewell.

5 yorum:

metak dedi ki...

"bir Ayhan var noldu ona" demek istiyoruz artik. Zaten Linderoth geliyor yavas yavas, birakmasın artik bizi.

Adsız dedi ki...

Ayhan:
1-) Önde basmaz
2-) Panik yapar
3-) Uzun top atamaz
4-) Derby maclarında özellikle deplasmanlarda felaket...

Mehmet topal bugun biraz toparlanmıs gordum önde bastı,adam kovaladı filan..Topal böle oynarsa öndeki 4lu veya 5li daha rahat oynarlar..

TA dedi ki...

ayhan her zaman faydalı oyuncudur.kötü maçları olabilir.ama kenara koymak yanlış.

anilkos dedi ki...

sana attığım mesajdaki gibi ayhansız hayat ne rahat,barış ı monte etme zamanı geldi yavaş yavaş.

demiycem dedi ki...

harry cool !

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO