12.11.2009

Not Defteri #32

  • Machinarium diye bir oyun öğrendim, arkadaş tavsiyesi, vizeler bitince deneyeceğim bunu. Bilen/deneyen varsa yorum bekliyorum.
  • Prototype insanı kendine iyice bağlayan, tarifsiz bir hal almışken Football Manager geldi ve kendisini dövdü, hem de tekme tokat. Vizelerden sonra geri dönüş yapıp oyunu bitirmeliyim, olmalı bu.
  • Football Manager demişken 5. sezonu yarıladım Galatasaray ile, siz düşünün oyuna ne denli saldırdığımı.
  • Fiorentina forması alayım dedim, arkaya da Frey yazdırayım dedim, demez olaydım 50 € kargo bedeli istendi. O paranın üzerine az daha katar İtalya'ya giderim lan, Floransa'dan formamı alır gelirim. En azından İtalya'ya da gitmedim demem.
  • Yemek konusunda tarifsiz bir site buldum, bu site ilerleyen zamanlarda beni obez yapar : http://foodgawker.com
  • Bu hafta Karşıyaka-Buca maçına gidemedim zira annem-babam İzmir'e geldi Marmaris'ten, babamın gidesi vardı esasında ama sonra isteksizleşti. Akşam amcamlar bize geldi anne-baba geldi diye, onların D-Smart'ı bize getirip baktık biz de. Evden 15 dk. uzakta derbi gibi maç oynanıyor 5 liraya bilet satılıyor biz oturmuş TV'de izliyoruz. Çok saçma lan mantıklı düşününce..
  • Haftasonu Buca-Altay varmış sanırım, onu gözüme kestirebilirim, ya da kestirmem bilemiyorum, sınavlara bağlı. Buradan azuth kişisine selam ediyorum, maça gidecek olursam iki elim yakasındadır.
  • Bu arada bunu yazarken yıldırım düştü, sokak lambaları gitti. Bunun olduğu yer : İzmir, Üçyol.. Tam olarak da metronun orada otobüs firmalarının olduğu bölge, ana caddenin 1 sokak arkası, evden ana cadde görünüyor hemen karşımdan..
  • Ayrıca bu bahsettiğim evin şöyle bir özelliği var : Burger King ve KFC önümdeki ana caddeden geçip gidip servis yapıyor ama benim olduğum yere gelmiyor. Öğrenci evi diyorum, ayıptır bu yapılan diyorum yine de dinletemiyorum. Yakışmıyor şu iki firmaya.. Ayıp lan.. Benim evimin 10dk ilerisine kadar gidip de benim sokağı neden gönderim alanı dışında tutuyorsunuz ?...
  • Marmaris'te olsam böyle dert yok, zira Burger'ın eve paket servisi yok, olmasına da gerek yok. Evden çıktım mı 2-3 dk sürüyor kendisine ulaşmam, hem de yaz günü 24 saat açık.. Gel de özleme şimdi 2 ay öncesini.. Ulan.. Neyse ki 2 hafta sonra 10-12 günlük bir Marmaris kaçamağı beni bekliyor, sınavlar bittiği anda Marmaris yolcusuyum, kimse engel olamaz..
  • Benim yine karnım acıktı dikkat ederseniz oyunla başlayıp yemeğe kaydı notların son kısmı. Zaten kilo da almaya devam ediyorum, daha önce 80 kiloyu görüp kariyerimde zirve yapmıştım, o zirve artt, son rapor şudur : boy 1.80, kilo 84.. 4-5 kilo verip ideal formuma geri dönmeliyim, şart bu. Bunun için de gece yemeyi azalttım, tamamen kesebilirsem ne mutlu bana.
  • Gideyim de çay-kahve yapayım bari, yanında da bir şey yemeyeyim ki kilo olarak geri dönmesin bana.. Resmen yediğime içtiğime dikkat edip sağlıklı yaşama yolunda bir adım attım tam da şu an, bu istikrarı bozmamak lazım.
  • Bu arada tam son notu yazarken sokak lambaları aydınlandı yeniden.. Artık sonlandırayım bu yazıyı, hep yemekten bahsedesim geliyor yoksa, iradeyi kaybetmemek lazım..

10 yorum:

Can dedi ki...

Yatmadan yemek yemenin kilo aldırdığı yalan habermiş. Aynen devam. Söğüş, kokoreç, tantuni, köfte, dürüm... Bunlar bırakılır mı hiç?

firat selcuk dedi ki...

gizlice beni bitirme planları mı yapıyorsunuz nedir.. yatarken yenen boyoz olsun söğüş olsun nasıl kilo yapmaz ki, yalandır o, yapar..

Confeng dedi ki...

Machinarium çok zevkli oyundur, arcade tipi bulmacalar falan var ve tamamı flash tabanlı bir oyun, helal olsun yapanlara.

Yalnız bir bölümü geçemeyince başında saatlerce kalabilirsin, başlayıp en kısa zamanda bitirip kurtulmak en iyisi.

Bir nevi mazoşizm.

CaRtMaNtR dedi ki...

Prototype ve FM 2010 derken NBA 2K10'deki My Player opsiyonuda beni yeni dertlere gark etti. Sabah işe giderken zombi gibi oldum. Çok çok sürükleyici bir mevzu. PES 'teki Be A Legend mantığında ama çok daha zor ve sürükleyici olmuş.

Birde son erteleme ile PC'de 24 Kasım'da çıkacak olan Modern Warfare 2'nin elime geçmesinin ardından senaryo modunu 89698698896 defa oynayacağımı varsayınca uykusuz gecelerim uzun sürer diziler birikir :)

Dizi demişken Flash Forward en önerilebilir yeni dizi. Heroes bu kadar bayıkken Prison Break bitmişken Chuck marta kadar yalan olmuşken çölde vaha gibi oldu :)

Birde uzun yıllar nba maçları izlerken acıkıp pizza yiyerer über göbek sahibi olmuş biri olarak spor ve gece abur cuburunun kesilmesinin kesinkes kilo verdirebildiğini rahalıkla söyleyebilirim :)))

maRco dedi ki...

gel gidelim buca altaya aaaaabi :D

OxxyGen dedi ki...

Fm 2010'dan sonra bide machinarium'a sardirirsan o okul zor biter :) slm

arnawut dedi ki...

yemek sitesi konusunda cafefernandonun üstüne tanımıyorum. hem ne o öyle ingilizce. türkçesi varken:D yemek konusunda kasmaya gelemem de:D

S.Dyrn dedi ki...

Formanın fiytatı n kadar acaba merak ettim:D

firat selcuk dedi ki...

91 euro.. tl olsa normal de, euro nedir yahu.. 200 lira formaya mı verilir, doverler adamı :)

S.Dyrn dedi ki...

Verilmez valla o paraya italyaya gidersin rahat:D ama dönebilirmisin orasını bilemem:)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO