20.11.2009

Liglere Donus : Derbi Haftasi

Tribun teroru, De Nigris'in olumu, Henry'nin eli, Cemal Nalga'nin formasi... Aslinda liglere verilen 2 hafta ara icin baya bir olay yasamisiz, sanki bir aydir ara verilmis liglere.. Ama bunlarin hepsi -belki Cemal Nalga olayi haric- haftasonu ile beraber unutulup gidecek kuskusuz, ozellikle de Besiktas ve Fenerbahce taraflari icin..

Form grafigine bakildigi zaman Besiktas'in Ankara macini saymazsak 5 mac 15 puanlik bir serisi var kagit uzerinde.. Kagit uzerinde diyorum zira oynadigi futbol tarafli tarafsiz bir elestri konusu.. Fenerbahce'nin ise İnonu'de kazaniyor olmasi bu mac icin avantaj degil artik bana gore.. İnonu'deki bu kara tabloyu degistirmek icin taraftar ve futbolcular ellerinden geleni yapacaklardir.. Fenerbahce'nin avantaji 7 ve 3 puanlik farklar.. neresinden bakilirsa bakilsin İnonu deplasmanindan sonra haftayi lider kapatmak buyuk avantaj olacaktir Fenerbahce icin..

Fenerbahce yenilir, bir hafta daum elestirilir ve her sey devam eder ama isler Besiktas cephesinde oyle gozukmuyor pek.. İnonu'de alinacak bir kotu skoru daha pamuk ipligindeki tribunler sineye cekmezler bu defa.. Deyim yerindeyse kelle almadan geceyi kapatmazlar.. Bu da Mustafa Denizli olur buyuk ihtimalle..

Besiktas'in hucum formunu goz onunde bulundurunca Fenerbahce'nin galibiyete ihtiyac duymuyor olmasi erken gol gelmedigi takdirde maci kitleyebilir.. Ama Besiktas-Fenerbahce maclari her zaman zevkli oluyor bana gore.. Ya da ben tarafsiz olarak rahat izledigim icin oyle geliyor bilemiyorum..

Son olarak ufaktan Galatasaray'a deginelim.. Kazanip derbiyi bekleyecek diyebilirdik Galatasaray icin ama derbi cumartesi, Galatasaray macini pazar oynuyor.. Derbiden cikacak herhangi bir skorun etki edecegini sanmiyorum takim uzerinde.. Keita ve Elano takima donmusken Arda'nin gribe yakalanmasi, Rijkaard'in 3 basan orta saha olgusundan vazgecmemesine sebep olabilir.. Milli takimda asisti yapan Elano'yu oynatip Keita-Elano-Kewell arka uclusune de donebilir.. Simdilik 2 secenek var gibi gorunuyor.. Pazar 8'e dogru bunu gorecegiz..

Lig TV'nin Gaziantep-Bursaspor ve Kasimpasa-Trabzonspor maclarini verdigini de hatirlatalim.. İkisi de son derece guzel ve izlenecek maclar.. Haftasonu bizim gibi asosyal takilacak olan insanlar icin guzel diyelim yada...

1 yorum:

Kaan Eren dedi ki...

Güzel bir haftasonu, umarız son zamanlarda aşina olduğumuz şiddet görüntüleri yerine coşkulu taraftar topluluklarını görür ve zevkle izleriz. Bide bu haftayı Fiorentina Udinese galibiyeti üstüne Parma galibiyetiyle kapatırsa keyfimize denecek olmaz.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO