8.11.2009

Eve Dönme Zamanı : Diyarbakırspor 1-2 Galatasaray


Fenerbahce deplasmanindan sonra gelen asiri ve bir o kadar gereksiz moral cokuklugunu seri galibiyetlerle atlatan Galatasaray belki de bu yolda en guzel 3 puanini aldi bu aksam.. İkisi lig biri Avrupa biri Turkiye Kupasi'nda gelen bu 4 galibiyet takimin yarisi oldugu iddia edilen Keita ve Baros'un yoklugunda elde edilince sistemin ne guzel bir sey oldugunu bir kez daha anliyoruz sanirim..

Acikcasi mac o kadar da guzel baslamadi Galatasaray acisindan.. İlk 15 dakika kaleye adam gibi bir sut gitmemesi, suttan ziyade herhangi bir hucum organizasyonuna dahi girilmemesi "eyvah puan kaybi" psikolojisine soktu bizleri.. Ustune gelen gol isin tuzu biberi olmasina karsin, mac sonu Rijkaard'in da dedigi gibi Galatasaray icin bir uyanma golu oldu adeta.. Bundan sonra oyunu Diyarbakir yari sahasinda oynamaya basladi Galatasaray.. Guzel bir ceza sahasi ici organizasyonu ve Sabri'nin gelisine duzgun sutuyla belki de Diyarbakirspor'u ilk yarida bitiren gol Sabri'den geldi.. Soyunma odasina 1-0 maglup girseydi Galatasaray isler Kasimpasa macina donebilirdi.. Ayni zamanda Diyarbakirsporlu oyuncularin da kafalarindaki planlar tamamen degismis oldu.. Bugun bir cok faktor Galatasaray'in lehine gelisti bana gore saha icinde.. Ozellikle gollerin dakikasi Diyarbakir acisindan yipratici oldu..
İkinci yari yine yavastan Diyarbakir yari sahasina yikilirken, yine kritik bir dakikada Arda ile golu buldu Galatasaray ki bu golun %50'sinden fazlasi Harry Kewell'a ait.. Top Galatasaray ceza alaninin oralarda dolasirken ileri pas oynayarak takimi ataga cikaran Kewell.. Yine Diallo yerdeyken tek top oynayarak Arda'yi gol pozisyonuna sokan Kewell.. Bu sene attigi goller bir yana saha ici zekasiyla resital sunuyor Galatasaray taraftarlarina.. Rijkaard ve Kewell'in Galatasaray icin mucadele etmesi bazen cok gurur veriyor bana.. Sanirim tum Galatasaray taraftarlari icin gecerli bu durum..

Gol disinda macin kader ani olarak 2 pozisyon var mac icinde.. Biri Baris'in -her ne kadar ilk sari karti bana gore haksiz olsada- sari karti varken topa elini uzatmasiydi, son derece sorumsuz bir hareket.. Hele ki son maclarda yeni yeni takima girdi Baris ve hala fark 1 gol oldugu icin iki kere sorumsuz bir hareket.. Linderoth'un oyuna girisi ve Diyarbakir'in kapasitesi bu hatayi bugunluk ortbas edebilir ama Rijkaard'in bunu es gececegini zannetmiyorum.. Diger bir kirilma noktasi 86'da kullanilan kornerde alti pas icinde kacan Diyarbakir golu.. Galatasaray 10 kisi kaldiktan sonra hakli olarak skoru korumayi dusundu ama bana gore biraz fazla geriye cekildi.. Bu dakikada Mendoza alti pastan o topu iceri atsa Galatasaray'in tekrar skoru lehine cevirebilecegini hic zannetmiyorum.. Gerecekten tam bir sans aniydi..

Mactan sonra Sener Askaroglu hakemleri konusmak istemiyoruz basligi altinda tam 20 dakika hakemden veryansin etti.. kendisinin ilk sari kartinin hatali oldugunu, Kewell'inda oyundan atilmasi gerektigini iddia etti fakat Tolga'nin Baris'i topsuz alanda itmesine, Baris'in ilk sari kartinda kendini bacagi kirilmis gibi yerlere atmasina deginmedi nedense.. Bu isyankar tavir ve bu kaleciyle Diyarbakir cok iyi basladigi ligi husranla bitirebilir ki her zaman ligde gormek istedigim takimlardan biridir diyarbakirspor..

Son olarak Galatasaray, Bukres ve Diyarbakir deplasmanlarindan 6 puan ve bolca ozguven ile cikti.. Keita'nin cezasinin bitmesi, Elano ve Linderoth'un inceden takima oturmasi ve 15 gunluk bir sure ile tamamladi Galatasaray geceyi..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO