18.06.2010

2010 DK: Almanya 0-1 Sırbistan

Acikcasi bu kadar pozisyonlu ve heyecanli bir mac beklemiyordum TV karsisina otururken. Sirbistan, Gana macinda tatsiz bir izlenim birakmis, Almanya ilk macinda sov yapip 3 puani cebe koymus durumda cikti sahaya. Almanya'nin alacagi 1 puana pek ses cikartmayacagini dusunuyordum, kagit ustunde 3 puana ihtiyaci olan Sirbistan'di ve onu da aldilar.. Mac beklendigi gibi basladi aslinda. iki takim da topun kendisine kalmasini istedi, bunu daha cok basaran Almanya oldu diyebiliriz. Almanya kazanan 11'i bozmadan cikti sahaya. Sirbistdan'da Gana macinda silik oynayan Krasic daha cok kendini belli etti bu mac. İlk macta yedek oturan Kuzmanovic bu sefer Antic'in 5'li orta sahasinda kendine yer buldu.

Futbol guzel bir oyun. 37. dakika da her sey normal giderken 39. dakika da 10 kisi olarak santra yapiyordu Almanlar. Klose 40 dakika olmadan 2 sari kart gorerek oyundan atildi. 1 dakika sonra Zigic'in indirdigi topu macin en etkili oyuncularindan biri Jovanovic gole cevirdi. Gana'ya carpilan Sirplar icin bulunmaz nimetti tabii ki bu. Iki teknik adam da devre arasini beklerken Khedira'nin ikinci yari planlarini alt ust edebilecek sutu direkte patlayinca devre bu skorla bitti.

Ikinci yarida Podolski'nin formsuzlugu Almanya'nin puan hesaplarina comak sokar gibiydi. Sirbistan iyi hizli hucumlarini kotu bitirmese mac cok onceleri bitebilirdi Almanya icin. Her seye ragmen Sirbistan'in elle penalti yapma tiki devreye girdi ama Podolski icin isler iyi gitmiyordu bugun. Penaltiyi da kacirinca Low, Marin ve Cacau hamlelerini yapti, Antic ise Kacar hamlesiyle orta saha-defans arasina taze kani verdi. Macin bitimine kadar Marin disinda yine yaraticiliktan uzak kaldi Almanya ve kupanin en golcu takimlarindan biri olarak ciktigi macta gol atamadan yenildi ve grupta isler karisti. Tablo Gana icin buyuk firsata, Avustralya icin ufak bir umuda donustu. Son maclar arasinda en heyecanlisi sanirim Grup D olacak.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel yorumunuz için tebrik ederiz.
http://www.taraftarkalemi.com

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO