28.06.2010

2010 DK: Arjantin 3-1 Meksika

Evet Maradona kupadaki 32 teknik adam arasında "teknik-taktik" yetenek konusunda ilk 20'ye bile alınmayabilir bazıları tarafından, ancak şu var ki bu adam diğer 31 meslektaşına oranlar çok daha fazla istiyor bu kupayı. Bir kez daha tanık olduk buna Meksika maçı ile. Takım ne kadar istenen oyunu oynayamasa da oyuncular kendileri için olduğu kadar Maradona için bir şeyler yapıp maçı almaya çalışıyorlar sanki. En azından bende böyle bir izlenim bırakıyor maçlarını bir bir kazanan Arjantin.

Maradona maça Veron sürprizi ile başladı demek istiyorum ama kimilerine göre Veron'un ilk 11'de oluşu sürprizdi, bu maçta kenarda olması normaldi. Ben sahada olması gerektiğini düşünenler arasındayım onu da not düşmüş olalım. Bu maç Veron değil de Tevez-Agüero değişikliği bekliyordum ben aslında ancak tamamen ters tepti bu beklenti. Tevez 1-0 yaptığında hakem yüzünden yer yerinden oynasa da adam maçı kazandırmış oldu bir şekilde. İlk golde Rosetti'nin gol olmadığını göre göre santra yapılmamışken kararı değiştirme yetkisi olmasına rağmen golü iptal etmemesi Almanya'dan sonra Arjantin'i de hakemle tur atlamış gibi gösterdi. Arjantin şu maçı yine kaybetmezdi ancak Meksika gibi bir takımı bu kadar çabuk sindirmiş olmaları kendileri adına iyi oldu. İlk yarıyı gol yemeden kapatabilen bir Meksika ikinci yarıda sinirleri iyice gerip Arjantin'i çok zorlardı, Fransa'ya yaptıkları acı sürprizi yapacak güçleri yoktu bugün ancak ben ilk gol iptal edilebilse Arjantin golünün 70-75'e kadar gelmemiş olacağını iddia ediyorum.

Yine de sinirleri gerilen Arjantin turu atlardı. Olmayacak şeyler üzerinden fazla gitmemek lazım. Sahada olanlar üzerinden gitmeliyiz, mesela ilk yarıda Arjantin'e turu hediye eden Meksika savunmasında Marquez'in 1-0'dan sonra geriye çekilmemesi ciddi bir hata oldu Aguirre adına. 1-0'ı bulup bir gol daha atmak isteyecekti Arjantin ve Meksika bunu değerlendirmeliydi, yapamadılar. Gerçi yapacak pek vakitleri olmadı ilk golden daha saçma bir şekilde gelen ikinci gol yüzünden. Yine de ilk golün hemen ardından gelen Marquez hamlesi ikinci gole engel olacaktı muhtemelen, bu açıdan bakmak lazım. Meksika adına Giovani Dos Santos'un önceki maçlara göre sönük kalması ve bir türlü patlama yapmayı beceremeyen Guardado'nun yine aynı vasat oyunu oynaması işi bitiren etkenlerin başında geliyordu. Ben çok beğendiğim için Carlos Vela'nın oynayamamasını da ciddi bir eksik olarak ekleyebilirim ama katılmayanlar olacaktır buna. Guardado gibi o da beklendiği kadar etkili değildi grupta oynayabildiği dönemde. İlk yarıda düğümün sadece 7 dakikada çözülmesiyle ikinci yarı bize güzel goller dilenen ve boş geçmesinden korkulan bir 45 dakika olarak dönüyordu.

Neyse ki ikinci yarı Tevez'in hayatında ilk kez uzaktan şut atıyormuş gibi topa vurarak attığı golü izlettirdi bize erkenden. Devamında da Meksika'nın umutlanır gibi olmasına rağmen balonunun çabuk sönmesine engel olamayan bir gol geldi ki son vuruş olarak tamamen şans dolu bir gol oldu. Bazı oyuncular bilerek tavana asarlar topu, kurtarılması zor diye. Meksikalı Hernandez biraz istemediği bir vuruş yaptı ancak olabilecek en mükemmel yere vurdu ve golü buldu. Kalan dakikalar futbol adına pek bir şey vermedi bizlere. Messi'nin birkaç çalım denemesi heyecan yaratsa da bunların son vuruşla süslenmemesi umutları boşa çıkardı. İkinci yarı o kadar amaçsızdı ki tur için gollere ihtiyaç duyan Meksika 3. oyuncu değişikliğini yapmaya gerek bile duymadı...

1 yorum:

Eyüp Aktuğ dedi ki...

peki farkı açtıktan sonra neden zamana oynuyor dün inş. 3-3 olur dedim ama olmadı. arjantinin defansının yeterli düzeyde olmadığını anlamak için rıdvan dilmen olmaya gerek yok diye düşünüyorum. esen kalın..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO