16.06.2010

2010 DK: İspanya 0-1 İsviçre

İşte bu! Kupada futbol kalitesinin üst düzeyde olduğu maç izlemeyeceksem bu tip maçlar izlemeliyim ki tadı çıksın işin. Tüm takım halinde İsviçre beğenimi topladı. Körü körüne değil de bilerek ve oynayarak savunma yapan takıma her zaman saygım vardır, her zaman beğenirim o tip defansif oyunu. Bu sezon Inter'i yerden yere vurmadıysam sebebi budur, aynı şekilde İsviçre'ye itiraz etmeyip alkışlıyorsam da yine aynı sebeptendir.

Sezon içerisinde Şampiyonlar Ligi ile ilgili konuşurken sıkça dillendirmiştim, ne kadar doğru ve başarılı bir sistem olursa olsun Barcelona'nın yapısı bir yerden sonra tat vermemeye başlıyor. Messi'nin sıra dışı hareketleri dışında yüzlerce pas yapılarak oynanan oyun ilk dönemlerde ilgi çekiciyken artık sıkıcı hale gelmişti benim için. Çevremde de aynı huzursuzluğu seziyordum. Bu bağlamda İspanya'nın oyun yapısına İsviçre'nin ciddi savunma yapısı ters gelecek diye düşünüyordum. Bu maç şu ana kadar Dünya Kupası'nın en büyük sürprizi ancak İsviçre'nin son durumunu ve Hitzfeld'i bilenler için o kadar da tarihi bir sürpriz değil. Evet İsviçre belki ilk kez böyle bir galibiyet alıyor ancak ne olursa olsun ben büyük çoğunluğun şaşırdığı kadar fazla şaşırmıyorum. Bir kere böyle bir takıma karşı Xavi-Iniesta fazlaydı, birinin yerine Fabregas gibi bir isim lazımdı. Arsenal'in kaptanı sahada olmayınca işler istendiği gibi yürümedi. Geçen sezon Konfederasyon Kupası'nda patlayan İspanya bugün de devam etti serbest düşüşe. Gruptan çıkamama ihtimalleri belirdi zira İsviçre'ye böyle zorlanan takım Şili karşısında daha da zorlanabilir. Şili'ye karşı hücumu düşünmek ve savunma güvenliğini biraz unutmak zorundalar ki Şili'nin Suazo ile mükemmelleşecek hücum hattı karşısında çok zorlanacaklar.

Bugün, özellikle de ikinci yarıda, İsviçre'nin savunmasını çok beğendim. Oyunu yok edip, anti futbol temsilcisi bir takım gibi değil de geride topunu oynayarak savunma yapan bir takım gördük. Hitzfeld bu işi her zamanki gibi başardı ve kupanın en güzel sürprizlerinden birine imza atmış oldu. Şimdi hedef grupta İspanya'nın önünde yer almak. Bu gruptan gelecek 2. sıra takımının muhtemelen Brezilya ile eşleşecek olması olası bir erken finali gündeme getirmişti. İspanya'nın 2. olacağı düşünülemiyordu ancak bugün bir anda değişti senaryo.

Şimdi önümüzde iki güçlü seçenek var: İspanya'nın gruptan çıkamaması veya 2. turdaki Brezilya-İspanya eşleşmesi. İspanya'nın liderliği bu iki seçeneğin çok uzağında kaldı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

xavi-iniesta fazlamiydi,macı pek iyi takip etmedin heralde,fazla olan adam busquetsti kesinlikle,onun yerine hucuma donuk bir oyuncu olmaliydi,isvicreye karsi bundan daha iyi oynayacak bir takim varsa gene ispanyadir,bence ispanya gol haricinde yapmsi gerekeni yapti,ama top yuvarlak her zaman her zaman kazanamiyorsun.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO