15.06.2010

2010 DK: Portekiz 0-0 Fildişi Sahili

Kupanın "dağ fare doğurdu" deyimine uyan ilk maçı ile karşı karşıyayız. Büyük beklentilerin olduğu, futbol zevkinin zirve yapacağının düşünüldüğü maç açık ve biraz da taraflı konuşmak gerekirse Kader Keita girene kadar tatsız tuzsuzdu. Keita'nın girdikten sonra takımı canlandırıp Fildişi'nin Portekiz'i yarı sahasına hapsetmesinde önemli rol oynadığını söylemek doğru olacak.

Hatta son anda aradan fırlayıp bulduğu net pozisyonda açı biraz düzgün olsa Keita puanları ve turu getirecekti ülkesine. Sven-Göran Eriksson'un kendisini yedek oturtacağını sağır sultan dahil herkes biliyordu ancak 82. dakikada dalga geçer gibi oyuna alınacağını kimse tahmin edemezdi. en geç 60-65'te Keita'nın oyuna dahil olması bekleniyordu. Gerçi Keita'dan daha beteri vardı o da Romaric. Böyle bir oyuncu 88-90+3 arası sadece 5 dakika için oyuna alınabilecek biri değil.

Turu geçmesini beklediğim Fildişi Sahili'nin kaderi yanlış hoca seçimi ile baştan yazılacakmış gibi duruyor bu ilk maçtan edindiğim izlenimle. Drogba'nın sakatlığından, yani 90 dakika oynayamamasından ziyade Eriksson'un saçmalığın da ötesindeki tercihleri konuşulmalı bu ülke adına.

Zaten maçta Fildişi Sahili'nin durumu dışında konuşulacak bir şey yoktu. Kore Cum. ve Almanya maçları dışındaki rezil maçlardan biriydi bu da son 10 dakikalık heyecan dışında.

3 yorum:

Sakuragi dedi ki...

iki takımda yenilmemeyi hedefledi..ki kritik maçtı..burda puan kaybeden için iş biterdi..şimdi kuzey kore'ye kaç gol atıp brezilyadan nasıl paun alacaklarını hesaplıyolar ama kuzey kore ii direndi ilk 45 dakika brezilya'ya..

Brezilya'nın orta 4'lü hiç savunma yapmıyor..fildişi fizik gücü ile bence brezilya'dan puan alıcak güçte..yenersede şaşırmam..

Sonbahar Vurgunu dedi ki...

Almanya maçı o kadar "rezil" bir maç değildi bence. Hiç olmazsa ortada güzel goller vardı. Burada ise son 10 dakika dışında kalelere bile gidemeyen iki takımdan başka bir şey yoktu.

firat selcuk dedi ki...

@sonbahar vurgunu,
dikkat ettiysen almanya ve kore cum. dısındaki dedim zaten :) o iki mac dısında hepsi kotuydu demek istedim orda..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO