14.06.2010

2010 DK: Almanya 4-0 Avustralya


Turnuvanin 3. gununde nihayet istedigimiz futbol ve golleri gormeye basladik. Tek gol olmasina ragmen 17.00'de oynanan Sirbistan-Gana maci da bana gore gayet guzel bir mac oldu. Pazar gunu aksamina kadar oynanan 7 macta 1.3 gol ortalamasi olmasi ve temposu dusuk futbol hayalkirikligi yaratsa da Almanya bunlarin hepsini unutturdu adeta.

Macla beraber Almanya'nin guzel oyunu baslamadan yerlerinden ilk kalkanlar Avustralyalilar oldu aslinda.. Gelen yan topu iceri yuvarlayabilseler macin kaderi kelebek etkisi misali degisecekti. Hepsi varsayimda kaldi tabii ki. Avustralya bu pozisyonun devamini getiremedi veya Almanlar getirtmedi zira bu bolumden sonra alisildigi uzere topa hakim olan fakat kisir olmayan bir Almanya milli takimi izledik. Ozellikle kanatlari olumlu kullanarak pozisyonlar bulan Almanya, Mesut'un guzel calimi ve harika pasiyla erkenden one gecti. Golde topa cok duzgun vuran Podolski'ye de selam edelim. Low'un genc takim kurmasinin artilari ilk macta kendini gostermeye basladi. İlk golden sonra ataklarina devam eden Almanya kanatlari Podolski ve Muller ile etkin kullanmaya devam etti. Orta sahada Mesut gibi gercekten hayranlik uyandiracak bir beyine sahip olmalarini o oyundan cikana kadar kullandilar. 2. gole Lahm'in biraz doldurma ortasina tipik Klose bitirisi ile ulastilar ve devre bitene kadar skoru korumayi basardilar. Avustralya'nin atacagi bir gol ikinci yariyi gereksiz sikintiya donusturebilirdi. Bunu da engellediler.
Almanya sova kacmadan oynuyor, basit oynuyor. Sahada kaleci dahil 10 adam gereksiz islere kalkmiyor. O isleri Mesut'a birakmislar. Bugun de gorduk ki Mesut'un varligi Almanya'yi cok farkli bir kimlige burundurmus durumda. Sadece pas ve zeka olarak sahada yok artik Mesut Ozil, defansin arkasina sarkmasiyla da gole yakin bir isim halinde. Yaptigi her hareketle sahadakilerden farkli oldugunu hissettiriyor. Bu adami elimizden kacirdik diye dusunmemek lazim zira kacirdigi golden sonra Turkce kufur etmesi disinda bir Alman olarak yetismis biri mesut.

İkinci yarida Cahill'in oyundan atilmasi kirilma noktasiydi. Avustralyalilar icin ise turnuvaya veda anlami tasiyordu diyebiliriz diger yandan. Cahill'in ayaklarini cekmesi kirmizi karti agir kiliyor bana gore. Ama Meksikali hakem maca da taviz vermeden baslamisti ki Cahill'i yakti bu pozisyonda. Cahill atildiktan sonra tek kaleye donen mac Muller ve Cacau'nun golleriyle kupanin en gollu macina ulasti ve rezil ortalamayi biraz olsun arttirdi. Macin adami bana gore tartismasiz Mesut Ozil'dir. Takim oyunu ve disiplinleri ile sans verilmeyen Almanlar kendilerine cok iyi iki silah eklemisler: Genclik ve Mesut Ozil.

2 yorum:

Borges dedi ki...

Yorumu yayimlamayin zira ufak bir düzeltme:

Ikinci gol Müller'in degil Lahm'in ortasindan geldi.Orta doldurma filan da degildi demiycem:)

firat selcuk dedi ki...

yorumu bilerek yayınladım ki herkesin gozu onunde gorsun demir efendi hatasını :)

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO