8.06.2010

2010 Dünya Kupası: C Grubu

- İngiltere: Açık konuşayım dünya futbolundaki favori adamlarımdan birini bana kupada izletmeyecek olmasından ötürü İngiltere'nin başarısız olmasını istiyorum. Lennon ve Milner aynı bölgede oynayıp kadroya girdi diye Walcott'a sıra gelmedi diye bir bahaneyi kabul edemem. Theo Walcott'un olmadığı İngiltere'yi başarılı takımlar arasında görmek istemem. Tabii bu gönülden geçen kısmı, mantığı devreye sokup konuya tarafsız bakınca İngiltere'nin son dört takım arasına kalabileceğini düşünüyorum. Rio Ferdinand'ın sakatlığı biraz işleri zorlaştırsa da çeyrek final için engel değil bu. İngiltere'nin grup dahil en az iki tur atlamasını bekliyorum yani toparlarsak.

- ABD: Geçen sezon Konfederasyon Kupası'nda gereksiz denen kupayı heyecanla izlememizi sağladılar. Kupadaki gelecekleri konusunda iyimser konuşmak için ise gruptaki Avrupalılardan en az 1 puan almak zorunda olduklarını söyleyelim. Aslında İngiltere'ye yenilip Slovenya'yı yenmek en ideali onlar için. Liglerini takip etme gereği duymamız için David Beckham, Juan Pablo Angel ve Landon Donovan gibi isimler bile yeterli olmadı. Ancak futbolun NBA, NHL, MLB ve NFL'den sonra 5. sırada olduğu ülkede işlerin artık değiştiğini, futbol adına ciddi bir ilerlemenin kaydedildiği gerçek. Yaşı ilerlemiş yıldızlar bizim için bir şey ifade etmemiş olsa da oralarda bir hareketlenmeye neden olmuş durumda. Meksika'dan sonraki bir diğer sürpriz adayım kendileri. Acaba Kuzey Amerika'da kıta olarak bir atılım mı var diye düşünmeden edemedim, ilk üç grupta iki sürpriz adayı çıkardık ikisi de Kuzey Amerikalı...

- Cezayir: Dünya Kupası ve Afrika dendiği zaman akla gelen ilk ülkelerden olan Cezayir'in kupada gruplardan sonrasını göremeyeceğini düşünmek sürpriz olmasa gerek. İki Avrupalı olan gruplardan birine denk geliyorsanız ve 2. Avrupalı başarıya aç genç bir takımsa şansınız zor oluyor. Cezayir'den tek beklentim gruplarda İngiltere, ABD ve Slovenya'yı zorlayıp kupaya renk katması, tabii bunu bile başarabilirlerse.

- Slovenya: Zahovic'in oynadığı dönemden sonra ilk kez büyük bir turnuvada huzurlarımızdalar. Kupaya gelmeleri şaşırtıcı oldu çoğu kişi için, tur atlayabilmeleri de yine şaşırtıcı olacak bence. Kalecileri Samir Handanovic'in performansı Slovenya'nın kaderini çizecek bence. Cezayir'in üstünde yer alabilirler belki ancak tur için yeterli sırayı İngiltere-ABD ikilisinden alırlar mı dersek de zor diye cevap veririm. Slovenya için Cezayir ve ABD hakkında konuşurken bir şeyler söylemiştim, tekrarlamak gerekirse ABD'yi veya İngiltere'yi yenmeleri lazım gruptan çıkabilmek için. İngiltere'yi yenebiliyorlarsa durmasınlar zaten oldukları yerde...

Ön Plana Çıkması Düşünülenler:
- İngiltere: Çoğu zaten kendini kanıtlamış olan İngiltere'de kadrodaki diğer dev yıldızların arasına katılabilecek isimleri düşünmek gerek burada. Aaron Lennon ve James Milner için güzel fırsat olacak bu.
- ABD: Dempsey geçen sezon patlamasını yapmıştı, Konfederasyon Kupası'nın üzerine Fulham ile UEFA'fa final oynadı. Yeni bir başarıda pay sahibi olması demek Clint Dempsey'in Avrupa'daki ilk ve tek kulübü Fulham'dan kopması anlamına gelir. Jozy Altidore ve Jonathan Spector için de iyi bir şans bu kupa.
- Cezayir: Stoperde Pique gibi hücuma müthiş çıkışları ile ünlenen Madjid Bougherra ve Fransa Ligi'nin genç ismi Ryad Boudebouz bu ülkede parlayabilecek iki yıldız adayım.
- Slovenya: "Underrated" kavramını en fazla hak eden isimlerden Samir Handanovic bu kupada da "ben bir yıldızım!" demeli Serie A'da yaptığı gibi. Branko Ilic'in de ismini duyuracağını düşünüyorum gruplardaki oyunuyla.

Grup Sonucu Tahmini: 1. İngiltere, 2. ABD, 3. Slovenya, 4. Cezayir.

4 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

walcott gibi bir oyuncunun olmaması inanılmaz. benim ingilizlere yönelik tüm umutlarım walcott'u almayınca kadroya bitti. herkes rooney'in ayağına bakacak. olurda lampard, gerard, cole süper oynar çeyrek ve yarı finalde, rooney'e yardım eder, belki o zaman, finale gelirler. walcott yok be, yazık vallahi.

grup sonucuna yönelik sizden farklı düşünmüyorum.

Shareef dedi ki...

Yaşasın Cezayir :D Dediğin oyunculara ek olarak Ziani, Belhadj bence süpriz yapabilirler -en azından birinin canını yakacaktır-

slimblue dedi ki...

Walcotmu? yapmayin etmeyin:D:D
13 yasina kadar topa degmemis bir adamdir kendisi, sprintermis zamaninda futbolda para var diye 13 yasinda futbola dikey gecis yapmis:)

futbolcu falan degildir, SWP yi begenmem, Milner 10 numara oyuncudur , Lennon da iyidir ve bunlarin adinin gectigi yerde Theonun yuzune bakmam:)

Ingiletereyi olimpiyatlarda temsil edebilir 100 metre kosularinda falan ama dunya kupasinda asla, is bilen Capello cagirmamis adami. Ayrica ingilizi medyasinin abartmasidir kendisi, sirf genc ve ingiliz oldugu icin sevilir populerdir, misal italyan olsa Arsenalde oynasa kimse takmaz bu adami. Ornek veriyim bitane, Kadikoyde arsenal feneri delik desik etmisti bi kac sene once, ingilz spiker theo assagi theo yukari kafamizi sisirdi ama oynuyan aslina fabregasti ,oldurucu paslar falan filan luganayu maymun etmisti. fabregasa iki saniye bahset gec 10 dakika theoyu anlat o an dedim bu adam ingilizlerin sisrmesi diye:D

QuaresmA dedi ki...

Bence de Walcott olmalydı kadroda. Walcott biraz balon olabilir ama yine de her takıma bir Preko, bir Youla lazım. Ha SWP ne derseniz, Walcott daha iyi derim.

İngiltere savunması çok zayıfladı + sanırım ilk birkaç maçta Barry de yok. Şampiyon olmaları mümkün değil. Geçen seneki Dünya Kupası olsa çeyrek final bile göremeyebilirler derdim ama bu defa iyi görünümlü kötü takım çok ama kötü görünümlü iyi takım (flaş takım) pek yok. Şanslarına final bile yapabilirler.

ABD potansiyel grup lideri. Sürpriz yapabilirler, ilk maç belirleyici olacak. İlk sırayı almak demek yarı finale kadar gitmek demek olabilir.

Slovenya hakkında pek bilgim yok ama dandik eleme grubunda Slovakya'yı geçemeyen takım ilk 2'nin en belirgin olduğu gruptan mı çıkacak ? Sanmam. Savunma ve kalelerinin sağlam olduğu kesin yalnız.

Cezayir yabancıların deyimiyle bull shit. Mısır'ın yerine Dünya Kupası'nda yer alıyor olmaları eleyebildikleri için adil, ama üzücü.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO