8.06.2010

2010 Dünya Kupası: D Grubu

- Almanya: Dunya Kupasi'nda tuttugum takim(Yazıyı yazanın "demiycem" oldugunu hatirlatalim, franchi İtalya sevdalisi zira. Sabah incelemelerini franchi, aksam incelemelerini demiycem yaziyor). Avustralya'ya duydugumuz sempati disinda icimden gelerek destekledigim tek takim Almanya. Michael Ballack ve Rene Adler disinda onemli eksikleri gozukmuyor. Bu iki isim de oyun icinde acigi kapatilmasi imkansiz isimler degil, ozellikle de takimda Mesut Ozil gibi bir oyuncunuz varsa.. Ozellikle oturmus kadrosu ve klasiklesmis oyun disiplinleri ile bu turnuvada da bir ceyrek final goreceklerini umuyorum ben. Almanya icin biraz fazla comez bir grup diyebiliriz.

- Avustralya: Sanirim kendi ulkelerini aratmayacak bir destek aliyorlar Turkiye'den. Ozellikle Galatasaray camiasindan diyelim. Harry Kewell ve Lucas Neill'in ortaya koydugu futbolcu karakteri ve performansi tarafli tarafsiz herkesi mest ederken Avustralyali olsun topraktan olsun dedirtecek noktaya getirdi bizleri. Kupadaki durumlarina gelirsek kaderleri biraz Tim Cahill'in elinde olacak gibi gozukuyor. Everton'in neredeyse %50'sini olusturan Cahill eger Avustralya bir surpriz yapacaksa bunun basinda gelmek zorunda. Defansif bolgede Neill ve Grella iyi gunlerinde cile olabilir rakiplerine. Bunun disinda saniyorum ilk maci kaciracak olan Kewell takima ne kadar katki saglayacak gorecegiz.

- Sırbistan: Karadag ile ayrilmak Sirbistan'dan cok sey goturdu milli takim bazinda.. Radomir Antic'in sihirli dokunuslariyla kupaya giren Sirbistan isim olarak gruptan cikar gibi gozukse de bana gore cok zor uc mac kendilerini bekliyor olacak. Stankovic ve Vidic disinda Turkiye'de adi sikca gecmeye baslayan Milos Krasic omurgayi olusturuyor Sirbistan'da. Klasik 4-4-2 oynayan Sirbistan'in kadrosu da cok musait bu taktige. Grup icindeki avantajlari bana gore antrenorleri ve Milos Krasic.
- Gana: Kadrolara baktigimiz zaman ikincilik icin favori gosterilebilecek bir takim Gana. Ozellikle orta sahalari cok kuvvetli. Asamoah ve Muntari ikilisi Gana'nin herseyi. Forvet hattinda sikinti yasayan Gana'da tek goze carpan isim Asamoah Gyan. Hizi ve fizigiyle dikkat ceken Gyan takimin gol yukunu ustlenmeye calisacak.

On Plana Cikmasi Dusunulenler:
- Almanya: Ballack'in yoklugunda takimi kesinlikle Mesut'un tasiyacagini dusunuyorum. Gectigimiz sezonu 30 asist gibi ucuk bir rakamla tamamlayan Mesut Almanya'nin kaderini dogrudan etkileyecek tek oyuncu
- Avustralya: Cahill'in Premier Lig performansini yansitmasi hayati onem tasiyor, bunun yani sira sezonun 2. yarisini sakat geciren Harry Kewell takima katki vermek zorunda olan isim.
- Sırbistan: Milos Krasic'in tek basina takimi sirtlamasi imkansiza yakin ama ortalama bir Sirbistan'in gruptan cikma yolunda en buyuk silahi olacaktir.
- Gana: Sakatliktan cikan Essien zaten takimin tek yildiz oyuncusu ancak kadroda yok. Bunun disinda Asamoah ve Gyan'in ekstra isler yapmasini bekliyorum.

Grup Sonucu Tahmini: 1. Almanya, 2. Sirbistan, 3. Avustralya, 4. Gana

9 yorum:

Adsız dedi ki...

sirbistana ben guveniyorum, saglam savunmalari var ve bence gruptan almanya ile beraber cikarlar.Bide size bir soru ;italya ligini takip ediyorsunuz bu lazionun solbeki kolarev var, neden kadroya cagrilmamis bir bilginiz varmi? bence cok etkili bir oyuncu, severim kendisini.

ayrica baska bir iddamda bu avustralya gol atamaz bu grupta, ozbekistani falani 1-0la gecmisler bence isleri cok zor.

rıza yaşar dedi ki...

sanıyorum gözden kaçırdınız: maalesef Essien dünya kupasında yer alamayacak, üztelik bu durum yaklaşık 20-25 gün önce kesinleşmişti.

Adsız dedi ki...

Türkiye'nin olmadığı her turnuvada Almanya'yı desteklesem de:

ccc Avustralya ccc

silent lucidity dedi ki...

sakatlıktan çıkan essien?burada ciddi bir yanılgı sözkonusu.essien hala sakat ve 23 kişilik kadroda yok.

@adsız

kolarov kadroda.kendisini mourinho real'e istiyor hatta.

firat selcuk dedi ki...

yazıyı giristen de goruldugu uzere demir yazmıstı, ben degil..

hic kontrol etme geregi duymayıp "iyilesti herhalde" diye dusunmustum essien icin..

kendisi yazıyı hazırlarken fourfourtwo'nun dunya kupası ekinden yararlanıyor, internetten son ve guncel kadroları kontrol edip yazıyı yazmayınca bu tip hatalar cıkıyor ortaya..

blogun bu dikkatsiz yazarını herkesin gozu onunde sikayet ediyorum boyle..

uyaran arkadaslara da tesekkur ederim..

QuaresmA dedi ki...

almanya harika bir takım ama sakatlıklar şampiyonluk olasılığını oldukça azalttı.

sırbistan benim flaş takım adayımdı ama hazırlık maçlarındaki skorlar iyi değil. ortasaha, yedekleri de dahil olmak üzere mük-kemmel, savunma yeterince iyi ama forvetteki zigic-pantelic ikilisini ahmet dursun ve ersen martin'e benzetiyorum. çok overrated bir hücum hattı. ilk maçtan sonra haklarında konuşmak daha mantıklı olur.

gana, essien olmasa da sağlam bir takım. afrika takımları arasında fildişi'nden sonra 2. iyi ama burun farkıyla. sorun şu ki gol atamıyorlar ve kale sağlam değil.

avustralya..
bilmiyorum, bence 4. olacaklar.

QuaresmA dedi ki...

Bir de Karadağ ile ayrılmak çok şey götürmedi Sırbistan'dan. Sadece Vucinic'i götürdü, başka Sırbistan'da direk oynayabilecek Karadağ'lı oyuncu yok.

firat selcuk dedi ki...

@quaresma,
kesin yargıyla konusmak iyi bir sey degil..

zira karadag'dan ayrılmak sırbistan'dan cok sey goturdu..

vucinic dısında dogrudan oynayacak oyuncu yok diyorsun da stevan jovetic tum sırplardan cok daha iyi ve buyuk bir oyuncu su an..

aynı sekilde simon vukcevic de rahatlıkla ilk 11 cıkabilecek bir isim olurdu sırbistan'dan ayrı olmasalar..

keza stoperdeki ivan fatic de ilk 11 yapabilecek bir isim su andaki sırp savunmasında..

son olarak kayseri'de de oynamıs olan milan purovic var.. turkiye'de iyi isler yapmaya baslarken ayrılmıs olsa da iyi bir purovic her zaman sırpların milli takımında kadroyu zorlar..

QuaresmA dedi ki...

Kesin yargı değil, Sırp futbolunu yeterince iyi tanıyorum ki konuşuyorum Vucinic'den başkası direk oynayamaz diye.

Jovetic, kabul iyi oyuncu ama Krasic-Stankovic-Jovanovic'ten birini kesmesi lazım. Kesebilir mi, belki gelecekte ?

Vukcevic'i ben Kasımpaşa'da bile direk başlatmam. Hadi diyelim ki, bir anda sihirli değnek sayesinde takım oyunu öğrendi, futbol IQ'su gelişti.. Yine Krasic-Stankovic-Jovanovic ile kapışması lazım direk başlamak için.

Fatic şu andaki Sırp savunmasında ilk 11 yapabilir mi ? Şu andaki Sırp savunması Ivanovic-Vidic-Subotic-Kolarov; hatırlatırım. Belki U21'de ilk 11 yapabilir.

Purovic bu sezon Slovenya Ligi'nde 7 maçta 1 gol atabilmiş olan mı ? Zigic balonunu bile kesemez.

Belki Karadağ ile ayrılmak gelecekte Sırbistan'dan birşeyler götürebilir ama şimdilik sadece Vucinic direk başlayacak oyuncu Karadağ'dan. Unutma, bundan önceki DK'nda takımın adı Sırbistan Karadağ iken tek Karadağ'lı oyuncu Jevric'ti yanılmıyorsam.

Gelecekte bakarız ama şu anda Karadağ kumda oynamaya devam edebilir.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO