9.06.2010

2010 Dünya Kupası: F Grubu

- İtalya: Potansiyel grup lideri. Oynanan oyunun adi futbol olunca en fazla bu kadar garanti konusabiliyorum ama gercekten zayif bir grupta İtalya. Grubun zayifligi bir yana kupa oncesi sans verilmemenin agresifligi olacak İtalya'da. Cok garip, son sampiyonsunuz ve İtalya sempatizanlari haric kupayi alma sansi size taninmiyor neredeyse. Bu kesinlikle ekstra motivasyon olusturacaktir. Kaldi ki zaten İtalya dan bahsediyoruz; hepsi Serie A'dan olusan takim asil sinavini gruplardan sonra verecektir bana gore. Sakat olan Pirlo'nun kupaya ilerleyen turlarda yetisme ihtimali İtalya icin onemli bir sans. Ayrica forvette Boriello'nun, savunmada ise Gamberini'nin kupada yer almamasi Lippi icin tartisma yaratan bir durum. Yasi ilerleyen Totti'nin yoklugu anlasilir ancak bu tip formda isimlerin olmayisi cok onemli sorun takim ve tercihler adina. Yine de İtalya en kotu ihtimalle ceyrek final gorebilecek bir takim.

- Paraguay: Forvet hattina baktigimiz zaman boyle bir gruptan cikmamalari icin hicbir sebep yok. Valdez, Cardozo ve Santa Cruz gibi kalbur ustu takimlarda oynamis oyuncularin oldugu forvet hatti Paraguay'in en buyuk silahi. Bunun yani sira Dunya Kupasi tecrubesi de ust duzey olan bir takim Paraguay, yeni yetme bir takim da degiller. oynadigi takim oyunu ile de on plana cikan Paraguay icin gruptan cikmak zor olmayacaktir. Slovakya ile kapisacaklar.

- Yeni Zelanda: Acikcasi internetten biraz arastirma sonucu bir seyler yaziyorum Yeni Zelanda hakkinda. Yaptiklari Haka dansi ve rugby takimlari disinda belleklere kazinamayan Yeni Zelanda adeta kupaya renk katmak icin katilmis. Biraz Avustralya ve İngiliz ekolunu andiran oyun yapilari disinda forvetleri Fallon ile ilerleyen Okyanusyalilarin kupada isi zor.

- Slovakya: Kadrosunda uc tane gelecegin yildizi diyebilecegimiz isim barindaran Slovakya'nin aslinda gruplardan cikmasi kimseyi sasirtmaz. Benim favorim Paraguay ama Slovaklarin kadrosuna bakinca bu kadar favori gostermemek gerekiyor sanirim
Paraguay'i. Weiss, Stoch ve Hamsik uclusunden cok sey bekleniyor.. Defansin agresif ismi Martin Skertel'in de katkilariyla iddiali geliyorlar.

On Plana Cikmasi Dusunulenler:
- İtalya: Pirlo'nun sakatliginda yuk Fiorentina'nin kaptani Riccardo Montolivo'nun omuzlarinda olacak. Eger İtalya bir seyler basaracaksa kilit adamlarin basinda Montolivo geliyor. Oyunun daha cok hucum kismina yardim etmesinin yani sira defansif olarak kuvvetli olmasa da yeri gelince iki yonlu de oynayabilen Montolivo, İtalya'yi sahlandirabilir. Bir de sezonun patlama yapan ismi Fabio Quagliarella'yi es gecmemek lazim, Gilardino'ya ayak uydurursa cok can yakar bu kupada.
- Paraguay: Benfica'da sessiz sedasiz iyi islere imza atan Oscar Cardozo milli takimda cok elestiriye maruz kaldi. Bu kupada daha bir sahiplenmesini bekliyorum Paraguay'i.
- Yeni Zelanda: Dedigim gibi Fallon disinda pek bir sivrilen oyuncusu yok. Fakat Ryan Nelson'a dikkat yorumlari da cokca yapiliyor. Ryan Nelson adi bakalim ne kadar kalacak aklimizda...
- Slovakya: Miroslav Stoch, Twente'yi ruyalar alemine tasidi fakat milli takim her zaman farkli oluyor tabii ki.. Ayni cizgiyi surdurebilirse Galatasaray'in hayalleri suya dusebilir veya 2. Ribery vakasi olur kalite acisindan. Stoch'un yani sira City'nin kanat oyuncusu Weiss icin iyi bir firsat bu kupa.

Grup Sonucu Tahmini: 1. İtalya, 2. Paraguay, 3. Slovakya, 4. Yeni Zelanda

2 yorum:

szanoanculum dedi ki...

italya'nın en büyük silahlarından biri de di natale bence. ama değerlendirmeye katılıyorum kesinlikle.

QuaresmA dedi ki...

İtalya, Palermo'dan hallice kadrosuyla şampiyon olamaz, şampiyonluğu söz konusu dahi olamaz bence. Grup liderliği bile şüpheli.

Paraguay'ın şanssızlığı ilk maçı İtalya ile oynayacak olması. Olası bir mağlubiyet ile ilk 2 şansı zora girebilir. Puan veya puanlar alırsa potansiyel grup lideridir.

Slovakya hakkında çok bir bilgim yok.

Yeni Zelanda ise çok boş bir takım ama koparabilecekleri olası 1-2 puan grubun kaderini belirler. 0 da çekebilir. Hazırlık maçında Sırbistan'ı yendiler ama Sırbistan yedek takımla çıktı.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO