10.06.2010

2010 Dünya Kupası: G Grubu

- Brezilya: Kupanın en büyük favorisi kendini ilerleyen turlar için ciddi anlamda test edebileceği bir grupta yer alıyor. Arada bir tane antrenman maçı yapacak olsalar da diğer iki rakip yarı finalde karşılaşılabilecek ayarda iki takım. Brezilya'yı kadrodaki isimlerinden ziyade kadroda olmayanlarıyla tartışmak gerek. Ronaldinho ve Pato'nun olmadığı Brezilya benim gözümde çok eksik bir takımdır. Pato gibi bir adamdan daha iyisi üç veya dört tanedir şu an yeryüzünde. Buna rağmen Pato girmiyorsa kadroya ben kasıt da ararım kötü niyet de. Ancak ne olursa olsun Brezilya ve Dunga için yarı finalden aşağısı başarısızlık olur.

- Kuzey Kore: Yeni Zelanda ile birlikte kupada iz bırakma peşinde olacaklar. Bu iz Brezilya'yı zorlamak, onlara zor anlar yaşatmak veya diğer iki takımdan birine aynı şeyleri yaşatıp puan almak olur. Ki değil puan, her maçı iki farklı kaybetseler sevinmeliler bence.

- Fildişi Sahili: Afrika'dan yakın tarihte veya bir sürpriz sonucu bu turnuvada bir şampiyon çıkacaksa buna tartışmasız en yakın takımla karşı karşıyayız. Drogba önce korkuttu, daha sonrasında da yakın tarihte 1990 ve 94'ten sonra Afrika'nın kupadaki en büyük umudu olmaya devam edeceği açıklandı "oynayacak!" denerek. Fildişi Sahili biz Galatasaraylılar için de özel anlam ifade ediyor Keita sayesinde. Her ne kadar ilk 11'de oynayacağı konusunda umudumuz olmasa da... Gruptan çıkma yolunda bence Portekiz'den daha şanslı bu Afrikalı adamlar.

- Portekiz: Milli takımda yokları oynayan Ronaldo ve UEFA şampiyonu Atletico Madrid'in yıldızı Simao bu ülkenin kaderini çizecek. Ben tur geçseler de en fazla ikinci turda kalacklarını düşünüyorum, o yüzden yerlerine Fildişi'nin çıkıp ilerlemesi daha iyi. Portekiz'e asla ısınamadım, kendimi bildim bileli soğuk gelirler bana ancak bu düşüncelerim bu kupadaki tahminlerim konusunda pek etkili değiller. Portekiz gerçekten de bana pek fazla umut vermiyor.

Ön Plana Çıkması Düşünülenler:
- Brezilya: Lyon'da inişli çıkışlı da olsa tatmin edici bir performans gösterdiğini düşündüğüm Michel Bastos ve hazırlık maçlarında parlayıp takım için önemli bir görev adamı haline gelen Ramires diğer yıldızların arasında sivrilmeye çalışacaklar.
- Kuzey Kore: Avrupa'dan vazgeçtim, kendi ülkeleri dışında oynayan toplam oyuncu sayısı: 3. Böyle olunca da kimin nasıl parlayacağını bilemiyor insan. Rusya'da oynayan Hong Yong Jo takımın diğer kıtaya gidebilen tek ismi olduğuna göre göze batacak bir yeteneği olsa gerek.
- Fildişi Sahili: Patlama yapmak için en büyük aday tabii ki Lille'de harika bir sezon geçiren Gervinho. Ayrıca sırf gönlümden geçtiği için ekliyorum, Kader Keita'nın çoğu zaman kendini yedek bırakan hocasına güzel bir cevap vermek için hırs yaptığını düşünüyorum. İyi oynaması Galatasaray'ın kapısına alıcıların gelmesi anlamına gelir ama Keita 15 milyonlara çıkılmadıkça satılmaz.
- Portekiz: Uluslararası arenada Football Manager efsanesi olmaktan ileri gidemeyen Miguel Veloso bir kez daha dikkatleri üzerine çekmiş olacak. Bu defa dişe dokunur bir şeyler yapmasını bekliyorum. Zenit'in yıldızı Danny de Avrupa'nın saygın liglerine gitmek için burayı basamak olarak kullanmaya çalışıp Ronaldo ve Simao'nun arasında takımı sırtlamaya çalışacak.

Grup Sonucu Tahmini: 1. Brezilya, 2. Fildişi Sahili, 3. Portekiz, 4. Kuzey Kore

3 yorum:

sinem dedi ki...

portekiz o gruptan ya çıkacak, ya çıkacak. o kadar.

SİYAH ULAN! dedi ki...

quaresma kadroda yok diye biliyorum

QuaresmA dedi ki...

Quaresma yok malesef.
Bu grupta Brezilya'nın lider olması garanti olmadığı gibi, Kuzey Kore'nin de 0 çekmesi garanti değil. Hazırlık maçında Yunanistan ile berabere kalabiliyorsa Drogba'sız Fildişi ile, hücum özürlü Potekiz ile ve cıvıtabilitesi olan Brezilya ile neden kalamasın ? Hem buraya gelebilmek için İran ve Arabistan'ı geride bırakmışlar.

Ronaldinho'nun ve Adriano'nun gelmeme sebebi malum, takım çok iyi oynuyorken o riske girilmez. Yedek kalırlarsa takımı karıştırırlar. Ha Elano'nun 11 oynadığı takıma Ronaldinho'yu monte edememek ne kadar doğru ? Pato konusunda katılıyorum ama Dunga'nın bir bildiği vardır diyorum bir yandan. Kötü giyinmesi dışında iyi hoca. Sürprizleri bir Maradona saçmalığında değil.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO