7.06.2010

2010 Dünya Kupası: A Grubu

- Güney Afrika: Genelde ev sahibi takımlar kupanın ilerleyen turlarına katılır tribün avantajı ile birlikte ancak yakın tarihin en talihsiz ev sahibi olabilir Güney Afrika. Değil adında "final" içeren turlar, gruptan sonraki 2. tura bile geçeceklerinden şüpheliyim. Benni McCarthy gibi bir isim yıllarca bu ülke için oynayıp kendi ülkesindeki kupada forma giyemeyecek ve zaten zayıf olan bu ülke bence önemli bir hücum silahından da mahrum kalmış olacak. Dünya sıralamasında kupanın en zayıfı olarak görünmüyorlar belki ancak grupta açık farkla en gerideki takım konumundalar. Dünyanın 83. sırasındaki ev sahibi tur atlayamayan ender ev sahipleri arasında yer alacak gibi.

- Meksika: Hayran olduğum Carlos Vela'yı ve Galatasaraylı oyuncu etiketiyle kadroya çağırılan Dos Santos'u bulunduran bu takım kupanın en genç ve enerjik takımlarından biri olarak mücadele edecek Afrika kıtasında. Üst tur mücadelesinde Uruguay'ın canını bir hayli sıkacaklar, belki de Uruguay'ı bırakıp Fransa'yı yerle bir edecekler. Sürprize ve çok büyük bir sıçramaya en yakın takımlardan biri olarak görüyoru Meksika'yı.

- Uruguay: Çift kupalı şampiyon olarak Uruguay'dan bahsedip sürpriz beklemek artık komik olmaya başladı diyebiliriz. 60-70 yıl önce kupa kazanan bu takım artık o başarılardan uzakta. Çeyrek final görmeleri ülkeyi bayram yerine çevirir muhtemelen, 2. tur yeterli olacak Forlan, Lugano ve arkadaşları için.

- Fransa: Dünya Kupası ve Fransa benim aklımda 2002 ve 2006 ile kaldı sadece. 1998'deki şampiyon ev sahibi imajı çocukluğumda kaldı desem doğru olur. 2002'de gol atamadan elenen bir son şampiyon. 2006'da ise finale kadar Zidane ile gelip finali Zidane ile kaybeden takım. Bu turnuvada hakkında kesin bir yargıya varmanın en zor olduğu takım Fransa. Final oynamalarına şaşırmayacağım gibi 2002'deki facianın benzerinin yaşanmasını da normal karşılayacağım.

Ön Plana Çıkması Düşünülenler:
- Güney Afrika: Şampiyon olan Twente'den Bernard Parker, Premier Lig'in iyi savunmacılarından Aaron Mokoena ve McCarthy sonrası liderliği ele geçirecek olan Everton'ın yıldızı Steven Pienaar.
- Meksika: Wenger'in küstüğü Carlos Vela, artık Deportivo'dan daha büyük bir yere gitmesi gereken ve bunun için en büyük şansı bulan Andres Guardado, hep uzaklardan adını duyuran içine kedi kaçmış kaleci Guillermo Ochoa ve kariyerinin bitmediğini ispatlamak zorunda olan Giovani Dos Santos.
- Uruguay: Tıpkı Guardado gibi daha büyük kulüpleri hak ettiğini düşündüğüm Edinson Cavani, Lazio kalesini ele geçirmesi sürpriz olmayan Fernando Muslera ve Ajax'taki insanlık dışı performansının gerçek olduğunu kanıtlamak isteyen Luis Suarez.
- Fransa: Burada büyük isimleri tekrar parlatmaktan bahsetmemek lazım. Fransa için iki adayım var benim. İlki Toulouse'un bol sıfırlı para kazandırmasını istediği Andre Pierre Gignac, diğeri ise Zidane sonrası orta sahaya hükmetmesi en olası yıldız Yoann Gourcuff.

Grup Sonucu Tahmini: 1. Meksika, 2. Fransa, 3. Uruguay, 4. Güney Afrika.

1 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

dünya kupaları tarihinde ev sahiplerin gruptan çıkamama gibi bir durumu hiç olmadı benim bildiğim.

fransa'nın ben bu gruptan çıkacağını da düşünmüyorum. hatta bir 2002 faciası daha yaşayabilirler.

meksika, güney afrika, uruguay, fransa diyorum bende...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO