10.06.2010

2010 Dünya Kupası: H Grubu

- İspanya: Cok gucluler, cok formdalar ve cok istiyorlar. İspanya icin kupanin en hazir takimi diyebiliriz. Barcelona ekolunden milli takima sicrayan top yapan orta saha sistemi Avrupa Sampiyonasi'nda meyvesini sampiyonluk olarak getirdi ama dunya kupasinda yoklari oynayan İspanaya'nin bu kupaya ne kadar odaklandigini hazirlik maclarindaki ciddiyetine bakarak anlayabiliriz. Orta saha mevkiisinde her ihtiyaca yonelik oyuncusu bulunan İspanya'nin forvetinde Torres ve Villa gibi Avrupa'nin 'Top 10' santrforunun ikisi var. Bu ikilinin olasi rotasyonuna Llorente ile gidecek Del Bosque. Gruptan cikmalari bir yana finalden gerisi basarisizlik olacak İspanyollar icin.

- İsvicre: Milli takim bazinda cok enteresan maclar oynadigimiz İsvicre mutevazi kadrosunu koruyarak kupalara katilmaya devam ediyor. Tek tek ele alinca maci kurtaracak nitelikte oyuncusu yok diyebilecegimiz İsvicre'nin Barnetta ve Gokhan gibi iki etkili orta saha oyuncusu mevcut. Avrupa'nin vasatin ustu takimlarinda oyanayan bu iki oyuncunun Dunya Kupasi sonrasi transfer yapmalari surpriz olmaz. Takimin en taninmis silahi Alex Frei ise kupaya iki gun kala sakatlik gecirerek taraftari umutsuzluga suruklese de henuz kupaya yetisip yetismeyecegi belli degil. Takimin basinda Ottmar Hitzfeld'in olmasi bile gruptan cikmalari icin sansli saydirabilir İsvicre'yi.

- Honduras: İyi bir jenerasyonu biraz gec de olsa yakalayip kapagi kupaya attilar fakat isleri cok zor gibi gozukuyor. Takimda bir ara Inter'de oynamis Suazo ve Premier Lig havasi soluyan Palacios disinda etkili oyuncu bulunmuyor. Bu iki oyuncunun da oyle ekstra puanlar kazandiracaklarini sanmiyorum. Ozellikle İsvicre ve Sili'nin ikincilik kapismasinda kendine yer bulmasi cok ama cok zor gozukuyor Honduras'in.

- Şili: Bu turnuvada defans degil de hucum oynarlarsa bir seyler yapabilirler, zira defans ile hucum oyunculari arasinda buyuk farklar olan bir takim Sili. Zaten kupaya da bu kozlarini kullanarak katilmislar. İstatistikleri hice sayan Humberto Suazo icin de er meydanina cikma sansi ayni zamanda. Vasat takimlari sirtlayan Suazo'nun milli takimina ne kadar katki saglayacagi merak konusu. Sili'nin diger guclu yani ise kanatlar. Gonzalez ve Sanchez gibi iki cevik oyuncuya sahip sili ozellikle iyi kontralar ile surprizlere imza atabilir.

On Plana Cikmasi Dusunulenler:
- İspanya: Kimi yazsam saka gibi olacak ama Javi Martinez ve Jesus Navas kendilerini milli takim icinde vazgecilmez yapabilme sansina sahip. Javi Martinez'in genis orta saha rotasyonunda isi zor ama Navas İspanya'nin zor anlarinda kahraman olabilir.
- İsvicre: Barnetta'nin artik uzerindeki soru isaretlerini kaldirmasi lazim. En azindan su İsvicre kadrosunda sivrilmesi gerektigini dusunuyorum artik. Takimda beni heyecanlandiran baska oyuncusu bulunmuyor İsvicre'nin.
- Honduras: Palacios'un bir iki macini izledim Tottenham'da, cok hosuma gitmisti orta sahadaki oyunu.. Belki de Galatasaray'in rezil orta sahasini izledikten sonra butun sezon gozume guzel gelmistir:) Saka bir yana bu Honduras'u sirtlamasi zor ama orta sahada goze batmamasi imkansiz.
- Şili: Alexis Sanchez. Udinese'nin genc kanat oyuncusu yeteneklerini sahaya yansitmak icin bundan iyi sans bulamayabilir. Sili icin ekstra isler yapacagina inaniyorum.

Grup Sonucu Tahmini: 1. İspanya, 2. Sili, 3. İsvicre, 4. Honduras

Not(franchi): Demir'in özel durumu sebebiyle 21.00'de yayında olması gereken yazı 23.30'da yayınlandı bugün. Babaannesi hastaneye kaldırıldı, tekrar geçmiş olsun dileyeyim buradan da.

1 yorum:

QuaresmA dedi ki...

Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO