12.06.2010

2010 DK: İngiltere 1-1 ABD

Gunun ilk favorisi Arjantin gibi İngiltere de maca ac bir sekilde basladi... Ve bugun ben de ikinci kez "aha fark geliyor!" dedim icimden ve haliyle yanildim. 4. dakikada Heskey'in guzel pasinin on planda oldugu golle one gecen İngilizler modaya uydu ve macin buyuk bir bolumunu silik vaziyette gecirdiler. Ozellikle bircok kisi tarafindan kupanin gizli sampiyonu olan İngiltere'nin skordan cok oyun 1-1 iken oynadigi futbol hayal kirikligi yaratti sanirim. Daha kupa yeni basliyor fakat İngiltere'nin bu sorunu derhal cozmesi lazim ceyrek finalden otesini gormek istiyorlarsa.

Green'in fahis hatasi bile her ne kadar skoru direkt olarak etkilese de ikinci planda kalabilir. Zira İngiltere'nin 1 golden fazlasini atmasi gerekiyordu su macta. Crouch'un oyuna girmesiyle zaten umidimi kaybetmeye baslamistim ben. Oyunu Amerika yari alanina yigamayan İngiltere birkac doldur bosalttan sonra yari sahayi gecemez oldu neredeyse; bunda macin basindan beri onde basmaya calisan Amerika'nin etkisi tartisilmaz diyerek Amerika'ya baglayalim.
Milli takimimizla oynadigi hazirlik macinda iki farkli Amerika izlemistik adeta. Bize karsi ozellikle ikinci yari basardiklari rakibi puskurtme taktigini İngiltere karsisinda da basardilar. Bu isi İngiltere'ye karsi yapmalari buyuk bir is dogrusu. Macin ikinci yarisi Heskey'in pozisyonu disinda cok iyi isler cikaran savunmalari ve ileride topun degereni bilen bir hucum hatti izlettiler bize bugun. Dempsey'in kusursuza yakin oyunu attigi sans goluyle suslenince sanirim macin adami olacaktir. Altidore ise fizigi ve dengesiyle tam Amerika'nin ihtiyaci olan forvet tipi. Oyundan cikana kadar cok begendim Altidore'yi.

Hata yaptiktan sonra kaleciyi asmak kolay yol olacaktir İngiltere'de ama Capello kesmemeli bence Green'i. Bu 2 puan kesinlikle telafisi olan bir 2 puan. İngiltere icin kaybedilen 1 puan kayip degil ve oynanan oyun dusundurucu. Amerika icin ise alinan 1 puan gruptan cikmanin cok buyuk anahtari olacaktir.

1 yorum:

unknown dedi ki...

ABD İngiltere'den 1 puan alarak gruptan çıkmayı başardı bence, hatta lider olarak bile çıkabilirler.. Bide yıllardır bildiğimiz Onyewu "ONWEYU" mu oldu yoksa ben mi sürekli yanlış duydum. Nasıl bi spiker anlamadım, yerde yatan Heskey'e Rooney bile dedi bu adam..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO