7.06.2010

2010 Dunya Kupasi : B Grubu

- Arjantin: Grup birinciligini kaptirmalari icin ekstra bir caba sarfetmeleri gerekiyor, maclara ayri bir motivasyon ile hazirlanmalari gerekiyor. Kimseye guven vermeyen Maradona'nin bile potansiyel 9 puana etki edecegini sanmiyorum. Kagit ustunde gruptaki en zorlu rakibi Yunanistan ile son mac karsilasiyorlar zaten ki teknik direktorunden futbolcularina kadar kendini ispatlama cabasinda olan bir takimin su kadrosu ile gruplardan cikamamasi soz konusu bile degil bana gore. Maradona'nin yani sira aslinda sinava cikacak bir isim daha var: Messi. Barcelona'da olaganustu bir sezon geciren Messi kuskusuz 2010 Dunya Kupasi'nin en cok dikkat edilen ismi olacak.

- Nijerya: Grubun bana gore Yunanistan ile ikincilige en yakin ekibi. Bunu ideal 11'lerine gore soyluyorum zira kadro derinligi olarak biraz yetersiz kalsalar da Yakubu-Obasi-Odemwingie gibi isimleri gorup de sans vermemek sacmalik olur. Sorun su ki antrenorleri Lagerback goreve kupa oncesi getirildi, bu kadro ile neler yapabilecegi tam bir muallak, yine de Afrika'nin sevdigim takimlarindan olan Nijerya'nin gruptan cikmasi surpriz sayilmaz.

- Güney Kore: Dayanikli adamlar geri donduler! 2002 Dunya Kupasi'nda kendilerinde hayranlik uyandiran guneyliler de acikcasi Park Ji Sung ve Park Young disinda one cikartabilecegim oyuncu yok. Park Ji Sung'u anlatmaya zaten gerek yok.. Manchester United'da azimsanmyacak isler yapiyor, Park Young ise Kore'nin Gerrard'i kisaca.. Bu iki oyuncunun iyi gunlerinde olmasi sart Kore'nin bir seyler yapabilmesi icin, aksi takdirde grubun potansiyel 4.'su unvanini gercege donustururler.

- Yunanistan: Otto Rehhagel oldugu surece her zaman tehlikeli bir takim olacak Yunanistan. Oyun mentaliteleri ben dahil cogu kisiye antipatik gelse de saygi duymak lazim. Sonucta Kaka var da Rehhagel mi oynatmiyor. Kaldi ki defans bolgesindeki oyuncularinin cogu Avrupa'da top kosturan bir takimi defans yapiyor diye elestirmek saygisizlik olur. 2008 Avrupa Sampiyonasi'nda tokezleyen Yunanlarin bu sefer kolay pes edeceklerini sanmiyorum.

On Plana Cikmasi Dusunulenler:
- Arjantin: Yorum yapmak yersiz olur.. Messi-Tevez-Higuain der susarim.
- Nijerya: Obasi patlama yapip transfer olabilir kupa sonrasi. Yakubu da beklentileri karsilar diye dusunuyorum.
- Güney Kore: Yazida degindigim gibi Park Ji Sung ve Park Young bu cekik gozlu insanlarin en dikkat edilesi isimleri olacaklar.
- Yunanistan: Artik yaslanan kadrosu arasinda Sotiris Ninis ve Samaras ikilisinden on plana cikmalarini bekliyorum.

Grup Sonucu Tahmini: 1. Arjantin, 2. Yunanistan, 3. Nijerya, 4. Güney Kore.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben bu sene Nijerya'nın iyi işler yapıp yaşlı Yunanistan'ı gruplardan eve göndereceğini düşüyorum. Ne de olsa ortama biraz daha alışık olacak bir Afrika takımı..

gerisi önemli değil... dedi ki...

ben yunanistan'ın avrupa şampiyonasından daha fazla bir iş çıkaracağını düşünmüyorum. hatta g.kore'nin bile altında kalırlar bence.

arjantin, nijerya, güney kore, yunanistan.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO