3.06.2010

Sinisa Mihajlovic Fiorentina'da!

Fiorentina bugün pek hareketli görüldüğü üzere. Taraftara mutluluk verici olaylar arka arkaya geliyor. Her ne kadar Sırp efsanenin Fiorentinalı olacağı on gün önceden belli olsa da Prandelli'nin resmen kulüpten ayrılması bekleniyordu bu açıklamanın yapılması için.

Catania'da takımı günümüzün popüler sistemi 4-3-3 ile oynatıp sezonun ikinci bölümünde dikkatleri üzerine çeken Sinisa Mihajlovic'in Mourinho sonrasında Inter'e gitmesi bekleniyordu ilk etapta. Catania'dan bunun için ayrıldığı düşünülmüştü ancak kendisi Fiorentina'nın yeni hocası artık. Yanında 4-3-3'ün sağı için Catania'dan Martinez'i getireceği konuşuluyor ancak henüz net bir gelişme yok o konuda. Martinez olmasa da Catania'dan bir tane eski öğrencisini getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Takımın kadrosu bir orta saha ve bir stoper eksiği dışında tamamen 4-3-3'e uygun bir kadroydu. Mihajlovic bunu bildiği için tercihini bizden yana kullanmış olmalı. Orta saha Bolatti-D'Agostino-Montolivo üçlüsüne emanet olacak, ileride de Jovetic-Gilardino-Ljajic üçlüsü olabilir. Ljajic yerine gelirse Martinez olacak, olmadı Santana-Ljajic ikilisi götürür orayı rahatça. Savunmada ise Vargas'ı kaybetmezsek sadece stoper transferi ile durumu kurtarabiliyoruz. Daha 3 kocaman ay var, transferi şimdiden şu olur bu olur diye konuşmak yersiz olacak çok uzatmayayım. Biliyorsunuz Fiorentina'da en olmadık zamanda en kritik isimler yollanabiliyor...

Son olarak: Mihajlovic yarın TSİ 13.00'te Artemio Franchi'nin basın odasında sözleşme imzalayacak.

2 yorum:

Cartalete dedi ki...

Catania'nın görüp görebileceği en tempolu ve ofansif futbolunu oynattı. Inter, geçtiğimiz sezon en sıkıntılı maçını belki de Sicilia da oynamıştı...

Denizli'nin ayrılışının ardından, Beşiktaş'a istemiştim içten içe. Fiorentina tam agresif yapısına ve kadrosuna uygun bir hoca getirdi.

Martinez, Jovetic - Gilardino'yu iyi tamamlayacaktır.

muyek dedi ki...

Bu adam teknik direktorluk icin Fio seviyesine geldi mi ya ? Adam zannedersem Bolognayi calistirdi kumede birakti , sonra Catania ama FIO gibi bir takima sicrama yapmasi bir anda garip geldi. Insallah basarili olur diyelim.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO