3.11.2009

Artemio Franchi 1. Lig'de : Altay 1-0 Samsunspor

İzmir'de 4 seneyi bitirip 5. seneye başladım bu sene. Bunca yıldır burada okuyup da 1. Lig'de izlediğim maç sayısı "1". O tek maç da Atatürk Stadı'nda oynanan, Yılmaz Vural'ın Antalyaspor'un başındayken kulübede oyuncusunu dövdüğü ve Altay'ın 2-1 kazandığı maç. Geçen sezon başından beri "artık her hafta gitmeye çalışalım maçlara" diyorduk ama hep lafta kaldı bunlar. Üstelik burada izlediğim Süper Lig maçı sayısı daha fazla. 2 kere Galatasaray'ın Süper Lig maçını izledim, Ümit Karan'ın Van Basten'lik yaptığı 4-1'lik Manisa maçı ve Hakan Şükür'ün 2 kafa golü attığı 3-1'lik Diyarbakırspor maçı. Bunun yanında son 4 sezonda Türkiye Kupası'nda İzmir'de oynanan Galatasaray maçları var, bir tane Galatasaray-Hertha Berlin hazırlık maçı var 1-0 kaybettiğimiz. Bir de Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı var, 2-2 biten ve Ümit Karan'ın 2 gol attığı maç. İzmir'deki maç geçmişim böyle, voleybol ve basketbol maçlarını saymıyorum tabii. Neyse, sonunda 1.5 senedir ertelenen fikri uygulamaya koyup stada ilk giren izleyicilerden biri olarak Alsancak Stadı'ndaki yerimizi aldık. 5 TL'ye lig maçı izleniyor, hem de kale arkası tribünden değil, bu zamana kadar gitmemiş olmak büyük hata. Maç öncesi buz kesmiş olan hava yüzünden pek hareketlilik yoktu, hatta ben de pişman oldum biraz acaba gelmese miydim diye. Ancak maç saati yaklaşıp spotlar yanınca ve takımlar ısınmak için sahaya çıkınca keyiflenmeye başladım.

Altay ve Samsun perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşılaşmışlardı. O gün 4-0 kazanmıştı Altay ve benim de bugün yine aynı maça gitmeme sebep oldular, "Altay ne de olsa kazanır" düşüncesi maça gitmem konusunda beni tetikledi. Maçın teknik taktik işlerine girmiyorum, zira hiç de bakmadım onlara kim ne oynamış diye. Yalnız maçı birlikte izlediğim arkadaşımla şu yorumda bulunduk : 9 kişi daha çağırıp kendimizi 11'e tamamlasak Samsunspor'a karşı başa baş oynarız. Öylesine kötü bir Samsunspor var ki yakın tarihte Süper Lig'in keyif veren takımlarından birini canlı canlı bu halde görmek üzücüydü. Keşke durumu toparlasalar diyeceğim ama hiç ışık yok. Önümüzdeki sezon kendilerini Bank Asya'da değil 2. Lig'de görürsem hiç şaşırmayacağım, Samsunlu arkadaşlar buraları okuyorlarsa darılmasınlar bana. Altay'da hep merak ettiğim Burak Çalık'ı ilk kez 90 dakika izlemiş oldum, çok da beğendiğimi söyleyebilirim. Süper Lig'e transfer yapabilecek bir oyuncu, önümüzdeki yıllarda adını duyabileceğimiz bir genç yetenek olduğunu 1. Lig'i veya Altay'ı takip eden herkes biliyor zaten, ben de bir kez daha az çok izleme şansım olan bu yeteneği canlı canlı izleyip emin oldum. Aslında Burak'ı sene başı oynanan Altay-Galatasaray maçında 90 dakika izlemiş olabilirim emin değilim de, o maçta dikkatler Altaylı bir oyuncunun üzerinde değil kendi takımımın üzerinde olduğu için net bir şey diyemeyeceğim.. Ayrıca şu maçın 1-0 bitmesi yanıltıcı olması, tribünden gördüğüm kadarıyla verilmeyen çok net penaltısı var Altay'ın, üstüne de kaçan sayısız fırsat. Son yarım saat sağlı sollu çok seri geldi Altay ama golü bulamadılar. Kupa maçındaki gibi farklı skor rahatlıkla gelebilirmiş aslında, şans bu bir anlamda..

Son olarak da Okan Koç ismine dikkatleri çekmek istiyorum. Her zaman mı böyle oynuyor bilmiyorum da, bu maçtaki Okan Koç Süper Lig'de çok rahat oynar. Hatta 3 büyük takımda rahatlıkla forma şansı bulabilecek düzeyde. Bitti, tükendi, artık toparlanamaz denen bir adam için fazla iyi bir oyun sergiliyor. Bundan sonra daha sık maç izlemeyi tercih edeceğim. Bugün hava şartları tribünde oturduğu yerde çekirdek çitleyen beni zorlamış olsa da, gündüz maçlarının bu denli buz kesmeyeceğini düşünürsek sonraki 1. Lig maceraları daha eğlenceli olacak benim için.

Bitirken 1. Lig maçlarını takip etmek isteyenlere de sesleneyim, isteyen olursa birlikte de gidebiliriz, gayet eğlenceli oluyor. Özellikle de benim gibi İzmir'de 4 seneyi devirip 5. seneye girip de gitmemezlik etmeyin derim, 4 senedir sadece 1 kere maça gittiğime çok pişmanım, tekrardan bunu belirtmiş olayım.

12 yorum:

Fatih dedi ki...

oluyor boyle seyler.

izmir'de maca gitmeme bahanesi olarak super lig'de takimi yok vs simdi kim 1. lig maci izleyecek denebilir. ben ankara'da 10 yil kaldim (7.5 sene ogrencilik) g.birligi 25 milyon'a sezonluk kombine satiyordu onu bile almadim, 3/4 ankara takimi'nin birarada oldugu yillar oldu hic lig macina gitmedim.

simdi o gunlere bakip kafami duvarlara vuruyorum. hagi/jardel falan oynuyordu, o maclara bile gitmedim.

Ozan dedi ki...

bence bir de göztepe ve karşıyakanın maçlarına git. ileride 5 sene izmirdeydim hiç göztepenin karşıyakanın maçlarına gitmedim deme :)

firat selcuk dedi ki...

@ozan,
karsıyaka macına galatasaray'la oynadıkları icin gittim de goztepe daha kısmet olmadı.. ama bu sene icinde goztepe macına da ugrarım.. 4 senenin acısını cıkarmam lazım bundan sonra :)

kutay dedi ki...

samsunspor son yarım saat dısında baya ıyı oynadı bence. altay pas yapamadı. samsun çok iyi mucadele etti. eksık yonü topu alan adamın topu alıp ilerlemesi. takım oyununu oynayamadılar. volkan çekiç ve oktay delibalta'nın eksiklikleri çok önemli. bu iki futbolcu düzelince daha ıyı olur samsunspor..

okan koç her maç boyle, hatta bu maç bıraz daha etkisizdi. normalde daha iyi oynuyor..

bu hafta pts günü ksk-bucaspor maçı var, izmir'de olup gitmemek hata olur..

McDennis dedi ki...

franchi..
benim de maca arkadasLar iLe gitme fikrim vardi fakat acikcasi soguktan korktum...

Son paragraf'ta maca gidebilecegin adam ariyorsan, o "Ben"im.. :)))

ben meseLa bu hafta sonu sirince'ye gitmezsem Bornova Bld.'nin basket macina gidecem...OnLar da heyecanLi oLuyor..

MutLaka haberLeseLim..

altay dedi ki...

Okan Koc geldigi gunden beri en kotu oyunu nu oynadi,,2.yari eli belinde sahada dolasti,her pozisyonda arkadaslarina laf soyledi ,kos biraz okan diyen taraftarada el hareketi yapti ayrica:))

Adsız dedi ki...

okan koç kısmına değinmek istiyorum ben yazının.. serkan fener'e, okan be$ikta$'a transfer olurken ikisinin birden galatasaray'a transferi gündemdeydi, herkes hatırlar. ilhan cavcav da ben galatasaray'a bo$ adam vermem demi$ti olmayan bu transfer sonrası. neyse. okan silindi gitti, serkan trabzon'da.

karabükspor maçını alsancak stadı'nda izledim. defansta yiğitcan, orta sahada okan takımın en iyileriydi o maçta. hatta yiğitcan o kadar sağlam bir defans oyunu sergiledi ki, yabancı sandık biz. biri çıkıp da "türk lan bu" demedi bize. federasyonun dandik sitesi sağolsun, gerçeği bulmu$tuk sonradan..

okan eskiye dönmek adına çalı$ıyor. izmir gibi büyük bir $ehirde kendi oyununu bozmadan oynamaya çalı$ıyor. özetlerden izlediğim okan koç, eskiyi hatırlattı bana.. karabük maçında gördüğüm ise bamba$kaydı. ya$ı hala çok değil. süperlig'e geri dönebilir, ki bu dönü$ altay ile olursa tadından yenmez..

aslında göztepe gelene kadar ne kar$ıyaka ne altay ne de emin olmamakla birlikte bucaspor'un süperlig'e çıkmaya niyetleri yok gibi.. neyse. okan altay'da kendini buldu bence.

firat selcuk dedi ki...

@altay,
ben ilginc bir sekilde pek begendim okan'ı, surekli altay'ı izleyenlere belki kotu geldi bu macta da "bitti, tukendi" diye super lig'den gitti gideli okan'ı ilk kez dikkatle izledigim icin begendim sanırım.. kotu hali boyleyse iyi halini izlemek icin can atıyorum :)

altay dedi ki...

Okanin en kotu hali takimdan ayrilan Yasin Avci(her ortasi disari atan adam,kacirdigi penaltilarla super lige cikmamizi engelenyen transfer oldugu karabukte 7 gol atti:))) nin en iyi halinden daha iyi ama ilk maclardaki perfomansi yok,,eskiden sadece sag kanatta oynip attigi calimlarla driblinglerden sonra seyircileride costurudu...simdi kendini sol kanada ve orta sahaya gelip anlamsiz calimlarla top kaybi yapiyor,,Tiago dan sonra en yenetekli adamizda kendisi....Yiğitcan Erdoğan cok iyi insallah devre arasinda satmazlar

Adsız dedi ki...

@altay;

yiğitcan için çıkan galatasaray söylentileri doğru mu peki? son dönemde altaylı arkada$larımdan sıkça duymaya ba$ladım bunu..

kutay dedi ki...

yığıtcanın adı gecen sene devre arasında çıkmıstı, sanırım 1 milyon falan gecıyordu.. olmadı..
yiğitcan, he-man gibi adam. iş yapar mı bilmiyorum, çok kararsızım. beğeniyorum ama gs için yeterli değil gibi. "alalım dursun" diyip adamı karartmayalım çünkü potansiyel var..

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO