14.11.2009

Rezalet : Türkiye-İsviçre U21 Maçı Nerede ?!!

Başlığı kullanma sebebim Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı'nı ülkedeki yayıncıların hiç birinin bir yerine takmıyor oluşu. Açıyorum televizyonu, tüm kanalları tek tek geziyorum, internetten yapılan yasal ve yasa dışı olan tüm yayınları geziyorum ama Türkiye-İsviçre maçı yok ekranlarda. Ama o da ne, Elano ve diğer yıldızlarla bezeli Brezilya ekranda, hem de hazırlık maçı yapıyor, resmi maç değil. Rusya bir diğer tarafta Slovenya ile kapışıyor Güney Afrika'ya bilet kapmak için. Sonra yayın programına pakıyorum, Yunanistan veya Ukrayna'dan hangisi Dünya Kupası gidecek sorusunun cevabını bulabiliyoruz ekranda, İspanya ve Arjantin'in hazırlık maçını da bulabiliyoruz, yok bu da yetmediyse Portekiz ile Bosna'yı yine Türk kanallarıyla takip edebiliyoruz. Hiç birisi kesmedi mi ? Brezilya Ligi'ni yine Türk kanallarından biriyle, yine Türkçe olarak takip edebiliyoruz. Bunların hepsi 6 saatlik zaman diliminde olan şeyler.

Ama tüm aramalara rağmen ülkemiz futbolunun geleceği olan Türkiye Ümit Milli Takımı'nı izleyemiyorum ben. Futbol izleyeceksem tercihim Elanolu Brezilya veya Maradona'nın Arjantin'i olmak zorunda, ya da kıytırık bir Brezilya Ligi maçı.. Ben Türk futbolunu beğenen ve geleceğine umutla bakan birisi olarak bu geleceğin temel taşlarını izleyemeyecek miyim ? Benim kendi oyuncularımı izlemeye hakkım olmayacak mı ? Kendi takımımda izlerken bile içime sıkıntı dolduran, durduk yere tansiyonumu yükselten Elano'yu mu izlemek zorundayım illa ki ? Furkan Özçal'ı, Bayernli Deniz Yılmaz'ı, kendi takımımdaki Caner Erkin ve Aydın Yılmaz'ı, A Milli Takım forması da giyen İsmail'i, ilginç isimli Jem Paul Karacan'ı, Necip Uysal'ı ve diğerlerini izlemek istiyorum, Elano'yu, Crouch'u, yarısı eksik Arjantin'i ve Güizalı İspanya'yı değil.. Üstelik takımın durumu da kötü değil, kazanırsak 1 puan ardında olduğumuz İsviçre'yi geçip 2 puan farkla liderlik koltuğuna oturuyoruz.

Bugün yapılan dev bir skandaldır ki ilk kez olmuyor, geçen sefer de ümit milli maç yayınlanmamıştı ama deplasman diye yayın yok sanmıştım ben, bugün kendi ülkemizdeki maç bile yayınlanmıyor.. Ayıptır.. Terbiyesizliktir bu.. Ayrım gözetmeksizin tüm yayıncılara bu isyanım, büyük bir terbiyesizliktir bu yaptığınız..

4 yorum:

HKNSRN dedi ki...

Başka yıldızları izlemekten kendi yeteneklerimizi unutuyoruz veya unutturuluyoruz. Üstelik bu gençler Türk futbolunu ileri götürmesi beklenen gençler.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle doğru bir nokta... Maç için bir şey diyemiyorum, Volkan Babacan sağolsun yediği iki gol ile maçın içine etti.. Aydın Yılmaz'da Volkan'dan sonra gelen bir diğer saatli bomba.. Skora bakarak izlemeyenler İsviçre etkili oldu zannetmesin, adamların elle tutulur iki atağı var buradan üç gol geldi. Seviyoruz seni Hami...

Torres

Adsız dedi ki...

Futbolda ümit maçı yayınlanmadı diye şaşırıyorsunuz da bu ülkede diğer spor branşlarında A milli seviyedeki maçlar bile yayınlanmıyor. Kulüp takımlarının şampiyonlar ligi seviyesindeki maçları yayın hakları alındığı halde verilmiyor. Asıl skandal o maçların verilmemesidir.

painkiller dedi ki...

süper lig te bile haftada 4 maç...
yayıncılık kötü, bir de üstüne tff nin pazarlama kabiliyeti(!)...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO