29.11.2009

Bu Mu "Fair" Play ? : Inter 1-0 Fiorentina

Tarih yine tekerrür etti, Fiorentina yine bir büyük maçı deplasmanda hakem kararıyla kaybetti. Aynı şeyleri tekrar eder olduk geçen sezondan beri, Milan deplasmanında 1-0 kaybediyoruz, Juve deplasmanında 1-0 kaybediyoruz, Inter deplasmanında 1-0 kaybediyoruz. Inter, Juve, Milan, Roma dörtlüsü ile oynanan maçlarda son 2 sezonda bu sezonki Roma maçı dışında olaysız deplasman geçmedi.. Roma bir nebze olsun sakin ve normal geçiyor da diğerleriyle tamamen hakem skandalına imza atılan şeyler izliyoruz. Milito özellikle ikinci yarının başından beri hakeme itiraz edip üzerine oynamaya çalıştı, kendi ayağından aut olan topa korner itirazı yaptı en basitinden.. Sonuçta da haketmediği, gayet uydurma olan bir penaltıyı aldı. Belki de hakem kornerden gelen ve geçersiz saydığı Inter golünün bedelini ödedi, bilemeyiz.. O golü iptal ederken de hakem haklıydı gerçi, neyine bedel ödedi dedim ben de bilemedim. Belki hem onu saymayıp hem bu penaltı aldatmacasını es geçersem kellemi ister Moratti diye düşünmüştür. Neyse uzatmıyorum, özeti izleyen görecektir Milito'nun yere süzülüşünü ve o verilen saçma penaltıyı, canlı izleyenler ise zaten görmüşlerdir olanı.

Aslında bugün böyle hakemle şununla bununla uğraşmadan rahat rahat puanımızı alabilirdik Jovetic gibi bir eksiğimiz olmasa. Mutu'nun olmaması hiç mi hiç sorun değil de Jovetic sezon başında takımı öyle güzel taşımıştı ki eksikliği takımı yıkan sebeplerin başında geldi. Ataklarda gözler onu aradı bariz şekilde. Bir de maçın başındaki Marchionni-Jorgensen değişikliği Prandelli'nin oyun planını ne derece etkiledi bilemem de takım adına olumlu bir iş oldu. Oynamaya aç olan Jorgensen böyle bir maçla kendini bulmayı istedi ve o iştah işimize yaradı. Inter bizden daha üstün gözükse de bugün 1 puanı gerçekten hakettik. İlk yarıyı bir şekilde gol yemeden kapatabilmiş bir Fiorentina ikinci yarıda yükselen performansıyla puanı haketti. En azından 1-0'dan sonra Gilardino'nun gözlerin pasını alan muhteşem hareketleri golle sonuçlanmalıydı, şutun direkte patlaması hiç de adil değildi doğrusu. Topun da canı istemedi biraz ama hakem kadar acımasız olmuyor o teknolojik yuvarlak cisim. Son haftalarda formdan düşen Frey de Lyon maçı ile beklenen de çok daha üst düzey bir geri dönüş yapmıştı, bugün de son anlarda Eto'o ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda "İşte Frey bu!" dedirtti insana.

Oyun içerisinde bir kaç hata da oldu ancak bunları mağlubiyete yoramayız. Misal Comotto ile De Silvestri aynı anda sahada bulunamaz bir takımda, biz bu hatayı yaptık ne yazık ki. Ayrıca geçen sezonun devre arasında yani 2009'un Ocak ayındaki transfer politikasının uzantısı can yaktı bugün, o dönem forvetleri yollayıp takımı sadece Mutu-Gilardino ikilisine emanet edip kulübeye forvet koymamanın cezası Jose Ignacio Castillo ile Giuseppe Meazza'da gol aramak oldu. Deplasmandaki 5. yenilgiyi aldık bu sezon. İçeride iyiydik, ligin en iyisiydik hatta ama Parma maçından sonra o kalede tam anlamıyla düştü. Prandelli yatsın kalksın Şampiyonlar Ligi'nde lider olduğumuza şükretsin, yoksa 5 yıllık plana adım adım gittiğini düşünürken kapının önüne konabilirdi son 1 aylık lig performansı ile..

4 yorum:

hagibaba dedi ki...

ilk yarı jorgensen le vargas ın şutları özellikle vargas ın her frikikten şut atmaları da çıldırttı beni
sölemeden edemedim

Erk dedi ki...

Bu fiorentina'nın 3 büyüklere karşı 1-0 yenilgileri dokunuyor bana. 2 yıldır böyle geliyor. Hani bi maç 3 yesin, sonra 4 atsın. 2 yesin 1 atsın ama yok standart 1-0. Bence bir problemdir ve araştırılmalıdır. İnter'i de bu dönemde yenselerdi Fio ve lig için çok iyi olurdu.

Adsız dedi ki...

Gilardino'nun kaçırdığı gol geldi aklıma. Önüne alışı falan mükemmeldi, yazık oldu.

il Capitano dedi ki...

Temiz eller operasyonu inter'e yaradı.hatalar genelde inter lehine oluyor,karşı taraftakinin kim olduğu önemli olmuyor genelde...serie a'da inter hegomanyasını yıkmak gittikçe zorlaşıyor.Kendi blogumda da yazdım.Saygılar

http://tacsizkralmetinoktay.blogspot.com/2009/11/il-capitanonun-seyir-defteri-2.html

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO