15.11.2009

Derbi Her Yerde Derbidir : TBL


Futbol maçındaki olaylardan/mağlubiyetten gazı almış seyirci, salonu dolduran seyirciden gazı almış bir Galatasaray Cafe Crown ve Tanjevic'e mahrum kalmış Fenerbahçe Ülker. ( Yazının bundan sonraki kısmında takımların gerçek adını yazacağım)

Maç aslında basketbol adına çok güzeldi. Savunmalar iyiydi. Aslına bakılırsa iki takımın kadrolarına bakıldığında Fenerbahçe'nin maçı alıp götürmesi gerekirdi. Derbi olunca öyle olmuyor işte. Formlar, istatistikler ve isimler hepsi sıfırlanıyor. Fenerbahçe bu Galatasaray ayarında bir Euroleague takımı bulsa 20+ yapar.

Galatasaraylı oyuncular seyirciden aldıkları gazla çok iyi mücadele ettiler, hücumda olmasa da, savunmaya çok iyi yansıdı seyirci desteği. Tanjevic'te oyuna ısınan oyuncusunu kenara alıp unutma huyuna tam gaz devam ediyor. Yağ sürdü Galatasaray'ın ekmeğine.

Böyle 2 uzatmaya giden, dişe diş mücadeleye sahne olan ve adeta fotofinişle biten bir maça bu kadar ruhsuz bir şeyler yazacağımı hayatta düşünmezdim.

Eğri oturup doğru konuşacağımız 2 mevzu var;

1- Galatasaray yılda maksimum 2 maçı bu kadar seyirciye oynar. Bu yüzden de oyuncuların ekstra motivasyonu bu maçtaki gibi olmaz, olamaz. Yine orta sıralarda bir oraya bir buraya savrulan bir takım olacağız gibi duruyor.
Bir de hakikaten Okan Çevik'le olacak iş değil.

2- Çıkan olaylar ve onlara verilen tepkiler. Fenerbahçe benchinin arkasındaki bir abla sanırım olayları fişekleyen. Olmaması lazımdı sebebi her ne olursa olsun. İşin üzücü kısmı Fenerbahçeli yöneticilerin hepsinin yıllardır basketbol camiasında olduklarını ve hayatlarında böyle bir şey görmediklerini ifade etmeleri. Galatasaraylı yöneticilerinde geçen seneki Efes Pilsen'li oyunculara saldırıların yanında bunun bir şey olmadığını belirtmeleridir.

Her iki tarafta kendi seyircisinin yaptığını resmen görmezden geliyor.

Sonuçta olacakları söyleyelim, Galatasaray 3 maç seyircisiz oynama ve para cezası alacaktır, Kinsey 1 maç ceza alacaktır.

İçimiz rahat etsin diye de Galatasaray yönetimi 7-8 kişiyi flulaştırılmış fotoğraf görüntüsüyle afişe edip kombinelerini iptal eder, diyecek söz kalmaz.

Maç skorunu da yazayım;
Galatasaray 74 - Fenerbahçe 72

2 yorum:

efsane78 dedi ki...

bırakalım efesmaçından daha az olay oldu laflarını.
gsye bu maçtan dolayı en az 5maç verilmeli.

tam bir rezalet gecesi idi.bir basketbolsever olarak utandım derbiden

Adsız dedi ki...

gs ye beş maç verebilmeleri için, fb nin bütün sezonu kapatmaları lazımdı...

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO