27.11.2009

Elano Oynayacak ! | Bursaspor 1-0 Galatasaray


Dinamo Bukres ve Sivasspor maclarinda gol yemeden alinan temiz galibiyetler, goruyoruz ki cok ama cok aldatici skorlar olmus.. Bu iki mactan sonra Galatasaray'in en elestirilen yonu olan savunmasi 3 orta saha ile desteklenince, degil gol yemek, pozisyon bile verilmiyor goruntusune yol acti.. Rakiplerin Dinamo Bukres ve Sivasspor olduklari ikinci planda kaldi..

Bende Sivasspor macinda bu 3 basan orta sahaya sempatiyle yaklasmistim.. Orta sahada yapilan press savunmayi rahatlatiyordu, nasil olsa bir tane kitleriz, hucum hattimiz buna yeterli zaten izlenimini ister istemez yaratmisti.. Ama bugun degil 3, 2 tane basan orta sahanin anlamsiz oldugunu goruyoruz..

Galatasarayli olmamdan once bir futbolsever olarak Galatasaraydaki yaraticilik eksikligini gercekten aciyarak izledim.. Macin ilk yarisinda Galatasaray'da final paslarini yapmaya calisan isimlere bakalim ;

- Mehmet Topal
- Mustafa Sarp
- Servet Cetin
- Gokhan Zan

Galatasaray etkili oldugu alana paslarla gitmek yerine bu 4'lunun uzun & ara paslarina bel baglamis durumda.. Yukaridaki isimlere gorev bolgelerinde belki de Turkiyenin en uc adamlari.. ama iste gorev bolgelerinde.. Yemisim Servet'in atacagi uzun pasi.. Zaten ayaga nokta pasi atabilse defans yerine orta saha olurdu.. Sadece fizigiyle oynayan bir adamdan hucuma pas acisindan bir katki beklemek acizlik olur..
Tamam bursa deplasmani 0-0 i koruyup kontra oynamak istenebilir.. cok normal.. fakat Bursa'da pek fazla bir sey oynamiyor.. Plan olmuyor.. neden? Iste burda yine orta sahaya donuyor gozlerimiz.. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ayaklarina top geldigi an, atak oluyor, rakip savunma yerlesiyor dahasi kaptirilan toplar galatasaray kalesine tehlike oluyor.. Simdi bunlari yaptiktan sonra kalabalik orta sahanin ne onemi kaliyor geriye?

Galatasaray'da bir topla oynama sevdasidir gidiyor, ben anlamis degilim.. Servet'e geliyor ileri dribbling, Gokhan zan 'a geliyor ileri dribbling.. Kimsede demiyor abi bu nedir? Son 3 lig macinda 3 gol atip 3 gol yemis Galatasaray.. 3-3 sezon basindaki Galatasaray'in tek macinda olan bir skordu.. Gobekten git gel git gel maci bitirdi galatasaray.. Bursaspor bi tane atinca saniyorumki %90 cogunluk degil maci cevirmek, beraberlikten bile umitsizdi..

Sonuc olarak neymis? Elano oy-na-ya-cakmis.. Bunu bastan beri savundugum icin soylemiyorum.. Bende yedek kalmasi taraftariydim.. Ama topu ayagina alip 60 saniye sonra geri pas veren orta saha yerine.. Tek pasla ileri oynayip kaptiran Elanoyu tercih ederim ben.. 1-0 yenilmektense 4-3 yenilmeyi baska bir deyisle..

Sinir harbiyle yazilmis bir yazi oldu.. Galatasaray camiasi olarak bununda ustesinden gelmeliyiz artik.. Her kivilcimda alec aliyoruz.. Biraz optimist bakarsak onumuzde 2 tane Ali Sami Yen'de oynanacak mac var.. Bu cok atip cok yiyen kimligimize donus icin cok uygun ortam olabilir.. Bu iki haftada devre arasina kadar kayipsiz gidecek futbola geri donmemiz lazim.. Ve devre arasinda futbol zekasi yuksek bir stoper ve Sercan Yildirim :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...

çoğuna katılıyorum yazının. servet ve gökhanın ileri çıkışları çıldırtıyor her maç yapıyolar bunu. her duran top da ayrıca bunlara gidiyor ve onları da öldürülüyolar. ilk haftalarda en az 3 atan takım gol atamaz oldu. çıldırmamak elde değil. bir an önce toparlanırız umarım

hagibaba dedi ki...

Keita yı çıkarcaana önce barış ı çıkar be adam çıldırıcam ya
Sağı solu belli olmaz bi orta bi çalım tak gol
adamları(elano,keita) küstürcekler diye korkuyorum artık
Neskeens in son dakkada yaptıını da yakıştıramadım

hagibaba dedi ki...

bide otalar bu kadar mı kötü olur elano arda bi tutturamadılar
2 haftadır defansta söde uzun adamlarımız durmadan kafa toplarını vurduruyolar
geçen hafta yaser bu hafta turgay biraz fazla kafa topu aldılar

os dedi ki...

mehmet topal'ın aklı neredeyse oraya gitsin.. hakan balta stopere geçsin ya da 3lü defansa dönelim güngör-servet-hkb olsun..

bir şeyler olsun artık ama orta sahada ben mehmet topal'ın kendi kendine attığı çalımları görmeyeyim, topa basıp takılmasını görmeyeyin, kamyon döndürür gibi terse dönüşünü görmeyeyim...

barış'a kızardık ama, hep böyle agresif, koşan, saldıran bir adam diye tahammül ettik, ama bugün yere bile yatmadı barış... neredeyse zıplamadan oyunu bitirdi...

bu topal ve bu barış'ın bu takımda yeri yok...

fenerbahçe maçı 1, bu 2...
sezonun en kötü oynadığımız 2 maçı oldu..

sabri ise sezonun en durgun oyununu oynadı, barış onun önüne çıkıp sıkıştırıp durdu.. farkettiyseniz barış çıktıktan sonra 1-2 orta bile yapabildi..

konuşacak söylenecek çok şey var aslında da, 2. devreye kadar zaten maksimum zararı göze almıştık.. kewell dururken arda niye forvet oynadı onu da hiç anlamadım.. yok yere sopa yedi ömer'le zapo'dan...

ayrıca halis'in de halis mulis eyyamcı olduğunu da görmüş olduk.. elinde sarı kartla koşa koşa geldi, kırmızıya karar verince o sarı kart piyangosu da sabri'ye patladı..
garibim sabri ya :)

FIRAT dedi ki...

Galatasaray'ın bu gece oynadığı futbolu şöyle tanımlayabilirim...Barcelona'nın oynadığı futbol Dostoyevski romanı ise,Galatasaray'ın oynadığı futbol Feriştah'ın Mükremin'e yazdığı fantezi yazılarıdır en fazla.

dvrn dedi ki...

ortadaki bu üçlüyü oluşturan kim? rijkaard. daha ne kadar sabredicez fırat abi?

Sefa Hasanoglu dedi ki...

Orta sahamız o kadar kötüydü ki admlar ellerini kollarını sallaya sallaya geçtiler, ben Taksim meydanın da bu kadar rahat yürüyemiyorum amk

Manusal dedi ki...

Üzücü olan yenilmemiz ya da kötü oynamamızda değildi,kötü oynayan bursaya yenilmemizdi bence.

Adsız dedi ki...

bursa deplasmanından bahsetmek istiyorum öncelikle. geçen sezon da bursa'da 3 puanı bırakmı$tık, o maçı izleyemedim tam olarak. sercan'ın ko$uları haricinde pek de bi$ey kalmamı$ aklımda zaten. öğrenci evi tela$esi vardı o maçın oynandığı gün. neyse efendim. bursaspor dü$meden önce bu takım ve bu $ehir her takımın korkulu rüyasıydı, hatırlarsınız. hatta daha eskilerde, bir ercüment ve elvir balic vardı ki, efil efil esen rüzgardı adeta. her takım en azından 2 puanını bırakmayı göze alıp giderlerdi. sonra katakulliye geldi güzelim bursaspor, küme dü$tü. 0 averajla küme dü$en ba$ka takım da hatırlamıyorum..

geri geldiler, toparlanıyorlar. hatta toparlandılar. hem de nasıl.

bu maçın ilk dakikalarında volkan ve ozan ipek kanatlarımızı öyle bir çökerttiler ki, mağlubiyeti kenara not edip beraberliğin iyi sonuç olduğunu ciddi ciddi dü$ündüm. mutlaka kanat organizasyonundan gol yiyeceğimiz belliydi, gün gibi derler ya, tam da öyle ortadaydı.

golü yedikten sonraki hamleler akıl almaz.. keita'nın, barı$'ın çıkması manasızdı. ko$an 2 adam bunlar. ba$ka da yok. sabri var bir de, o zaten ko$mak için yaratılmı$ resmen. maçı biz daha en ba$ta, oyuna sürülen kadro ile kaybettik. yaratıcı oyuncu yok, forvet yok, 4-6-0 taktiğinin gereksizliği var, beklerin ileri çıkıp volkan ve ozan ipek kar$ısında acizliği var, gökhan zan var, sörf yemem gol yerim diyen leo franco var..

sonuç normal. hatta bu oyunla, bu saçma deği$ikliklerle fark yememek güzeldi diyebiliriz bile.

acilen bir sistem ve kadro deği$ikliği $art. bu kadro deği$ikliğine leo franco ve bir forvet takviyesi ile ba$lamak ne de güzel olurdu.. sercan.. müthi$ti bugün..

Adsız dedi ki...

"Sonuc olarak neymis? Elano oy-na-ya-cakmis.. Bunu bastan beri savundugum icin soylemiyorum.. Bende yedek kalmasi taraftariydim.. Ama topu ayagina alip 60 saniye sonra geri pas veren orta saha yerine.. Tek pasla ileri oynayip kaptiran Elanoyu tercih ederim ben.. 1-0 yenilmektense 4-3 yenilmeyi baska bir deyisle.."


Cok dogru.

onur dedi ki...

Forvet (Baros ya da Nonda)-Kewell-Keita-Arda-Elano-Topal-Geri dörtlü-kaleci (kim olursa olsun farketmez) dizilişi ile çıkmadıkça takım bir daha maç seyretmeyeceğim. Çıkarım aleme gezerim, sinemaya ne bileyim tiyatroya giderim içerim,eğlenirim, öğrenirim en azından...Ne bu böyle çin işkencesi gibi!

Adsız dedi ki...

malesef bizim usta sporyazarlarımız sonunda rijkaardı da kendine benzettiya helal olsun
Benim anlamadığım madem biz bu sıradan ve sıkıcı futbolu oynuyoruz o zaman takımın başına rijkaardı getirmenin ne gereği var
ben şahsen hermaçta çok pozisyon verip gol yiyen ama aynı zamanda 9-10 posizyona giren eski takımı istiyorum
ne olur hocam sen bizim örümcek kafalı yazarlara benzeme

CaRtMaNtR dedi ki...

Stoper konusunda yabancı olmayan ve devre arasında alınabilecek bir isim pek yok sanırım. Fakat sol bek ve orta üçlü için bence denenebilecek iki yerli statüde oynayacak transfer yapılabilir. Orta üçlü için eğer Hamit hala kontratını yenilemediyse muhakkak peşinden koşulması gereken bir isim. hem ofansif hemde defansif görevlerini yerine getirebilen bir oyuncu olması sayesinde yanında nispeten daha az defans yapacak bir Elano yada Arda'nın açığını kapatır arkasında oynayacak bir Mehmet Topal'ıbda riske girmeden topu atacağı ilk opisyon olur.

Sol bek içinse son performansını takip etmesemde bir Malik Fathi denemesi yapılabilir mi acaba demeden edemiyorum.

Stoper içinse eğer şu anda zamanında geçirdiği kazanın etkilerini atlatabilecek bir Ömer Toprak mükemmel bir transfer olur. Bu sezon kendisinden faydalanılamaz muhtemelen ama onun potansiyelindeki bir adamıda ülkemize ancak böyle bir durumdayken getirmek mümkün olabilir herhalde

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO