13.02.2009

Bir Fiorentinalı İçin Juventus Maçı Derbidir Çünkü...

Önceki postta soru gelmiş GK'den, Juventus'a karşı bu nefretin nedenini sormuş. Bir postla bunu açıklamak lazım ki durum herkesçe anlaşılsın.

Yıl 1982, Fiorentina 1969'dan tam 13 yıl sonra yeniden şampiyon olmak üzere. Şampiyon son maçta belli olacak ve Cagliari karşısına çıkıyor Fiorentina. Hakemin saymadığı gol yüzünden maç kazanılamıyor, aynı dakikalarda Juventus da hayal ürünü bir penaltıyla maçı kazanıyor ve şampiyonluğu alıyor. O günden sonra da Fiorentina bir daha şampiyonluk yüzü göremiyor. Bu olay ilk kıvılcım oluyor, 1990 yılı ise bu nefretin doruk noktasına ulaştığı dönem. Düşmekten son anda kurtulan ve ekonomik krizde olan takımda yönetim çareyi tribünün ve Fiorentina'nın efsanesi Roberto Baggio'yu kulübün kanlısı Juventus'a satmayı uygun buluyor. Kutsal Atkuyruk da Juventus kariyerinde herkese inat maç öncesi Fiorentina atkısıyla geziyor bunu biliyoruz zaten, o işin diğer boyutu..

Bu iki olay Juventus'u Artemio Franchi tribünlerinde bir numaralı düşman yapıyor, geçmişte olan yetmezmiş gibi Juventus'un cezaya doymayan yöneticisi Moggi'nin baş aktör olduğu Temiz Ayaklar skandalında Fiorentina da Juventus'tan sonra en büyük cezayı alıyor. Bu noktadan sonra da bu kavgadan geri dönüş ihtimali de yok olup gidiyor...

foto : 1997/1998 sezonu İtalya Kupası maçından..

1 yorum:

GK dedi ki...

Aydınlandım,teşekkürler.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO