17.02.2009

Fernando Meira Üzerine #2

Dün akşam tam istediğim gibi bir yazı yazamadım, evden çıkmam lazımdı. Bu yüzden yazıda değinmek istediğim maçlardan bahsedememiş oldum. Yorum olarak extensor da örnek bir maç vermiş. Önce o maçtan bahsedip bir kaç maçta daha Meira ve oynadığı yere göre nasıl performans verdiğinden bahsetmek istiyorum.

"Aynen senin gibi düşündüğümü belirtip birde katkı yapayım yazına.
Türkiye kupasında ki Sivasspor maçında (Alisamiyen'de olan) Emre Aşık sağ stoper, Meira sol stoper olarak çıkmıştı.

O maçta ki Meira performansı harikulade idi.

İlle de Sabri sağ bek oynatılacaksa sağ stopere Meira'dan çok daha iyi hızlanabilen çok daha çabuk ve kesici bir isim olan Emre Güngör konulmalı. Meira'da sol stoperde hem Hakan Balta sayesinde Defansif görevlerinden biraz olsun sıyrılır, rahatlar.
Hemde bu rahatlıkla hücuma yapması gereken katkıyı fazlasıyla yapar.
Hem oyun kurma, hemde ileri çıkıp rakibi bozma işlemi olarak.

Ellerinize sağlık, saygılar."


Servet olmadığı zaman Meira'nın soldaki stopere, diğer stoperin sağdaki stopere geçtiğini biliyoruz. İşte yorumda gelen ilk örnek de bu yönde. Bahsi geçen maçta Sabri - Emre - Meira - Hakan dizilişiyle sahadaydı savunma. Sabri'ye yakın olan Emre olunca da Meira o maçın iyileri arasına girebildi. İlk bölümde belirttiğim gibi bu dizilişle oynandığı zaman Meira tıpkı Almanya günlerindeki gibi performans verebiliyor.
Penaltılarla biten kupa maçında savunmada Emre Güngör sağ beke geçmiş, onun yanındaki stoper de Emre Aşık olmuştu. Meira ise solda Hakan'ın yanında oynayan isimdi. O gün maç iki takım adına da beraberliğe kilitlenmiş olduğu için Meira veya diğer savunma oyuncuları hakkında net bir yorum yapmak güç olur. Deplasmanda oynanan ve savunmanın Meira-Servet-Hakan üçlüsünden olştuğu 3-1'lik Gençlerbirliği maçını ve yine aynı kurguda çıkılan 4-2'lik Beşiktaş maçını hatırlıyorum. O günlerde 3 stoperli oyunda Meira hakkında söylenenleri anımsar gibiyim "ilk yarının sonlarına doğru kendini buluyor", "Meira düzelecek, iyi gidiyor", "kötü başladı ama sanki düzeldi"... Sürüp gidiyor bu böyle..

Sabri olduğu zaman Meira ekstra işler yapmak zorunda, buna alışmadığımız sürece Fernando Meira gibi bir yıldızın aramızda kalma süresi git gide kısalacak. Gözünü kapatıp sırf eleştiri yapmış olmak için Meira'yı yerden yere vurmaya çalışanlar bu gerçeğin de farkında olmalı. Sadece 6 hafta kaldı Uğur Uçar'ın geri gelmesi için, 1 yıl sabrettik, 1.5 ay daha bekleyebiliriz. Nisan ayında Uğur Uçar düzenli olarak forma giymeye başlarsa o zaman Meira'nın form durumu ve oyunu hakkında çok daha iyimser konuşmaya başlayacağız.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO