27.02.2009

Galatasaray 4-3 Bordeaux

Maçla ilgili her zaman yazdığım klasik yazılara giremiyorum bu kez, maçın bir gün sonrasına sarkınca teknik taktik diyerek dakikalarca konuşmak anlamsız kaçıyor, her şey konuşulmuş oluyor çünkü. Fazla hoşuma gitmeyen bir durum bu ama laptop sorununu çözene kadar bir kaç maç daha böyle geçmiş olacak. En iyisi kısa kısa maddelere ayırayım söylemek istediklerimi.

  • Morgan De Sanctis ile açılışı yapmak istiyorum. Kocaelispor maçında aynı golü yemişken gelip de aynı pozsiyonda bir gol daha yiyor. Bireysel hata futbolda her zaman vardır maçtan sonra Büyük Kaptan'ın da dediği gibi, ancak bu hata 4 gün arayla aynı stadda aynı kalede aynı isim tarafından tekrar ediliyorsa o isim de sorgulanmalıdır. De Sanctis Galatasaray'da kalmak istiyorsa bu saçma hatalarını gözden geçirmeli.
  • Ha bir de kafa vuruşlarını uçup çift yumrukla uzaklaştırınca karizmatik gözükmüyor bir kaleci. Bunun da kendisine anlatılması lazım, elinle tut topu arkadaşım tutabiliyorsan, yumruklama her defasında.
  • Büyük Kaptan'ın 3-1'den sonra gereken hamleleri yapmadığı konuşulmuş. Arkadaşım De Sanctis o topu tutamayıp Petr Cech'e nazire yapıyorsa hocanın suçu ne ki ?
  • Mehmet Güven kadar ballı bir oyuncu da var mıdır bilmiyorum, bundan sonra daha sık göreceğiz kendisini. Hiç sıkıntımız yokmuş gibi bir de Mehmet Topal'ı kaybettik hem de 2 ay gibi uzun bir süre için..
  • Sabri konusundaki görüşleri değişenler varsa saygıyla selamlıyorum. Turu getirdi diye aman üstüne gitmeyelim demek ilerleyen maçlarda daha fazla can sıkıntısı demek.
  • Kaptan'ın teknik ve taktik olarak neler katıp neleri değiştireceğini yorumlamak için de bu maç çok çok erken, iki maç daha oynanmalı ligde. Hamburg ile oynanacak ilk maç öncesi geniş geniş yorumlanabilir Kaptan ve oynatacağı oyun.
  • 3-1 olduğunda 5 olur derken 3-3 olduğunda her şey bitti diye eve dönecektim aslında. Telefona mesaj atan asimplemistake'e de aynısını söylemiştim. Bitti bu iş, geri dönmez dedim. 6-7 kişi maç izlediğimiz için millet kalmasın orada dedim bekledim. Yani gidiyordum aslında bana kalsa..
  • 4-3 olurken top ağlardaydı ve ben maçın ondan sonrasını bilmiyorum, eve gelince GS TV'den tekrarını izleyip de gördüm neler olduğunu. Top ağlardaydı ve maç bitene kadar ağladım sadece. Bu uzun zaman sonra ilk kez oldu. Sanırım en son 2005/2006'daki şampiyonlukta olmuştu.
  • Fiorentina'nın 3 haftadır son dakikada maçı çevirmesinden sonra dün de Galatasaray'ın aynısını yapmasından sonra kalp sağlığımdan endişe etmeye başladım genç yaşımda. Bu haftasonu umarım ikisi de normal galibiyetler alırlar. 90. dakika oynanırken gol atma stresinden uzak kalmak lazım bir süre.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO