8.02.2009

Maçtan Önce : Fiorentina - Lazio

İlk yarıdaki facia gibi maç hala aklımda, canlı yayında izleyip kahrolmuştum 10 dakikada kopan maç yüzünden. Bugün ise işler değişti, Lazio o sezon başından beri gösterdiği formdan uzakta. Ligin son 3 maçında 10 gol yediler, hepsini kaybettiler, Şampiyonlar Ligi yarışı bir anlamda hayal oldu kendileri için.

Bugün sezonun ilk yarısındaki ağır mağlubiyetin rövanşını almak için iyi bir fırsat. Fiorentina'da önemli bir sorun var ki o da Santana'nın yokluğunda kendisine alışan orta sahanın nasıl bir düzende olacağı. Mutu geri çekilip 4-5-1 varyasyonları mı denenecek yoksa 4-4-2'den taviz verilmeyecek mi o önemli. Santana'nın sezonu kapatması(ilk haberler böyleydi) ciddi bir problem yaratır mı henüz birşey bilmiyoruz. Bunun yanında sakat olan Jovetic'in yokluğu da orta saha ve forvet bağlantısını zorlayabilir. Santana ve Jovetic'in aynı anda olmaması Lazio için bu kötü döneminde büyük bir şans olarak göze çarpıyor. Almiron'un sakatlığı ise takım adına o kadar ciddi ve kritik birşey değil. Lazio'da ise savunma büyük problem, Siviglia ve Radu kart cezalısı. Fiorentina'nın en formda bölgesinin hücum hattı olduğunu düşününce Lazio için işler daha karışık duruyor. Lazio'da cezalı olan iki önemli savunmacıya ek olarak Diakite ve Rocchi de sakat.

Fiorentina : Frey, Comotto - Dainelli - Gamberini - Vargas, Kuzmanovic - Donadel - Montolivo - Melo, Gilardino - Mutu

Böyle kötü ve savunması yaralı bir Lazio yakalamışken Jovetic ve Santana'nın yoklukları mazeret olmamalı. Bu maç mutlaka kazanılmalı ki Roma-Genoa maçında iki takımdan birinin mutlaka kaybedecek olması avantaja çevrilsin bizim için.

foto : 2004/2005, fiorentina-lazio.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO