27.02.2009

My Bloody Valentine 3D

1981'de çekilmiş ilk versiyonunu izlememiştim. O yüzden orjinaline ne derece sadık kalınmış bilemiyorum, belki aynısıdır belki değildir onu iki filmi de izlemiş olanlar yorumlayacaklar. Haftada 2 kere sinemaya gitme adetime yeniden başlayacaktım, bu filmle de açılışımı yapmış oldum. 3D gözlükler dağıtılıyor ya salonun girişinde, işte o noktada otur ağla daha iyi. Filmdeki görselliğe şaşırmadan öncelikle salondaki insanlara şaşırıyor insan. Abartmıyorum biz ve 5-6 kişi hariç herkes 3D gözlükleri takıp kahkahalara boğulmaya ve fotoğraf çekmeye başladı deliler gibi. Film başlamadan esas bombayı salondaki izleyiciler patlatıyor zaten bu hareketleriyle.

Film ise basit bir gore filminden farksızdı. Katil, cinayetler, bol bol kan ve gore çeken herkesin olmazsa olmazlarından cinsellik. Film arası olmaması sebebiyle ortalara doğru tırsmaya başladım "acaba ara verilir ve film 3-4 saat sürer mi" diye. Filmde az önce saydığım şeyler bol bol var vahşet içerikli bir filmde olması gerektiği gibi. Ancak başka bir şey yok, filmin kendisinden beklentiniz olmasın. Bekleyeceğiniz şey gözünüzdeki 3D gözlüklerde. Daha önce 3D tecrübem Mısır ile ilgili bir belgeseldeki 5-10 dakikalık görüntülerdi ki bunlar da otların ve ağaçların gözlüğü takınca biraz daha bana yakın gözükmesinden öte bir şey değildi. Bu filmle birlikte ilk kez baştan sona 3D bir film izlemiş oldum ve doğrusunu söylemek gerekirse her film böyle olsun istiyorum bundan sonra. Film çok başarısız ve kötü olsa da ben inanılmaz bir keyif aldım 3D sayesinde. Hastane sahnesinde önümüzdeki sıranın üzerinde gözüken kanlar damlayan el, arabaya fırlatılan çapa, üzerimize sıçrıyor gibi bir izlenim bırakan kanlı sahneler, üzerimize doğru gelen alev bulutu ve o sahnenin hemen öncesindeki kurşun sahnesi. Normal şekilde izlesem bu filmden hiç keyif almazdım ama 3D sayesinde inanılmaz keyif aldım, bir defa daha gitmek gibi bir planım bile var. Tekrar tekrar tadını çıkarmalıyım bu görsel şölenin.

Şuna değinmezsem ölürüm, o kan sıçrayan sahnede ayy ayy ayy diye heyecanlanıp yerinden kalkan bayana ve elden kanlar damlayan o hastane sahnesinde hemen gözümüzün önünde gibi duran o eli tutmak için hamle yapan yaklaşık 10-12 kişiye sonsuz saygılarımı iletiyorum. Bambaşkaymışsınız. Şimdi ben 3D görüntülerde önümden geçiyor gibi olan şeylere tepki vermeyip normal şekilde izledim, öyle kan sıçradı el çıktı ateş geldi de irkilmedim diye diğer insanların suçu yok belki ama salonda farkedeceksiniz bu 3D teknolojisine yurdum insanı hazır değil. Her sahnede kıkır kıkır gülmek sinir bozucu oluyor, siz de böyle konuşmak zorunda kalıyorsunuz.

Kan görünce fenalaşıp ayılıp bayılmayanlar ve midesi hassas olmayanlar koşup gitmeli bu filme. Başka diyebileceğim bir şey yok, göz zevki için bundan daha iyisi olamaz sinemada, en azından bu dönemde. Bu yıl umarım 3D film sayısında artış görürüz, bambaşka bir deneyim.

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Hakikaten filmden ziyade 3dye tepki veren seyirci daha izlenilesi oluyor bazı anlarda.

Bu arada 3dnin faydalarını özellikle kazmanın kullanımlarında etkin şekilde kullanmaları (en baştaki göz sahnesi gibi) sayesinde film izlenir oldu.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO