11.02.2009

Brezilya 2 - 0 İtalya : Fiorentinalılar

Maçı biraz geç açtığım için kadroları görememiştim, o yüzden 3 tane Fiorentinalı'nın ilk 11'de başladığını farketmem bir kaç dakikamı aldı. Montolivo, Gilardino ve Felipe Melo sahadaydı, ikisi iyi bir tanesi vasattı. Bir de Gamberini kadrodaydı ama o oynamadı. Sakatlığı vardı diye biliyorum, riske girmenin anlamı yok diye düşünmüş olabilirler.

Vasat olan ismi tahmin etmek zor olmasa gerek : Alberto Gilardino. Bu adam Lippi ile doğru düzgün iş yapamamıştı, yine yapamıyor. Hatta Donadoni ile de iş yapamamıştı, yani sorun teknik adamlarda değil tam olarak. Ancak sorun Gilardino'da da değil. Fiorentina'da vitrindeki adam olduğu için rahat ve teknik direktör de O'nu bir numaralı adam yapacağı için aldı takımına. İtalya Milli Takımı'nda işler öyle yürümediği için Gilardino'dan efsanevi bir performans beklemek yersiz olacak. Tıpkı Luca Toni örneğinde olduğu gibi. O da kulüp performansının %25'ini milli forma ile sergilemiş olsa İtalya'nın efsaneleri arasına girerdi gökmavili formasıyla. Ancak o sadece tek sezonda attığı 31 gol ile tarihe geçtiği mor formayla İtalya tarihinde yer alacak.
İtalya'da sahaya çıkan diğer isim Riccardo Montolivo ise bu formayla uzun yıllar mücadele vereceğini gösterdi. Ne eksikti, ne fazla, sadece görevini yaptı. Herkesin yıldız olduğu ve işini yapmak zorunda olduğu İtalya orta sahasında hiç göze batmadı geçen yılın en iyi genç oyuncusu Montolivo. Önümüzdeki en az 10 sezon boyunca gök mavili formanın değişmez isimleri arasında yer alacak. Fiorentina'daki yıldızlar arasında Mutu ile birlikte milli takım kariyeri en garanti isim Montolivo.

Maçta karşımıza çıkan son Fiorentinalı da Brezilya formasını ilk kez giyen Felipe Melo oldu. İlk milli formasını giyerken karşısında yarım sezondur alıştığı ve içinde bulunduğu futbol kültürü vardı. Karşı tarafı yakından tanımanın sağladığı rahatlığın da payı vardı bugünkü başarılı performansında. Felipe Melo'ya yarım sezondur ısınamamıştım, son zamanlarda sık sık canlı izlemiş olmama rağmen takımda olmasına sesimi çıkaramıyordum ama oynamasından da rahatsız oluyordum doğrusu. Bu akşam kendisi hakkında ilk kez olumlu şeyler düşündüm ki üstündeki formanın payı büyüktü bunda. Fiorentina formasıyla hep daha fazla şeyler yapsın diye izlemekten 6 aydır adama karşı olan ön yargım vardı, bunu saklamanın anlamı yok.

Sonuç olarak 3 Fiorentinalı'dan 2 tanesi beklediğim gibi iyi oynadı, diğeri ise yine beklediğim gibi vasattı. Milli takımlara giden oyuncular hakkında daha sağlıklı yorumlar için tabii ki eleme maçlarını beklemek lazım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO