2.02.2009

Bologna 1-3 Fiorentina

Öncelikle maçın neden bugün oynandığı hakkında bilgi verelim. Kar yağışı yüzünden hakem maçı bugüne ertelemişti. 1 aya yaklaşan sakatlıktan sonra Mutu'nun geri döndüğü maç oldu. Bu geri dönüş ile takım 4-3-1-2'ye geri dönmüş oldu ki Mutu yokken oynanan klasik 4-4-2 ve klasik 4-5-1'in de takımda sorun yaratmadığını biliyoruz. Kendisinden hazzetmediğimi biliyor blogun takipçileri, maç hakkında henüz görüntüye ulaşamadığım için net bir yorumum olmayacak ama 6 ve 16. dakikada gelen iki golle Mutu'nun oldukça hırslı ve istekli bir şekilde geri döndüğü izlenimine kapılabiliriz. Diğer gol de 90+3'te oyuna 89'da giren Semioli'nin asistiyle Gilardino'dan. Takım Mutu yokken sezonun en iyi futbolunu oynamıştı 3 hafta boyunca, o geldikten sonra da işler şimdilik yolunda görünüyor. Roma'yı geçip 4. sıradaki Genoa'nın ardına yerleştik yeniden kabus gibi başlayan ikinci yarının ardından. Kabus gibi diyorum çünkü bir ara 9. sıraya kadar inmiştik.

Maç hakkında bir kaç nota da göz atalım :
  • Mutu'nun 6. dakikada skoru 1-0 yaptığı gol kendisinin İtalya'daki 100. golü oldu. Golü kutlarken formanın altında 100 yazan atleti gösterip sarı kartı da görmüş.
  • Fiorentina ligde 1996'dan beri Bologna'ya karşı deplasmanda derbi zaferi yaşamamıştı, 13 yıl sonra ilk kez kazanmış olduk Bologna'da.
  • Pablo Osvaldo Fiorentina'ya karşı ilk kez forma giymiş oldu.

Önümüzdeki hafta ilk yarıdaki maçta ligin en kötü oyunlarından birini oynadığımız Lazio ile oynuyoruz Artemio Franchi'de, bu maçtan da 3 puanla çıkmak lazım ki bir sonraki hafta Genoa deplasmanına kadar puan kaybı yaşamamış olalım.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO