8.02.2009

Fiorentina 1-0 Lazio

justin.tv iyi ki var diyerek giriyorum söze.. Yoksa Roma-Genoa maçına mahkum olacaktım..

Maç öncesi beklenen kadroya göre tek fark savunmada Comotto'nun yerine Zauri'nin yer almasıydı. Takımda son haftalarda olumlu sonuç veren 4-4-2'yi bozmadı Prandelli, çok da iyi yaptı. Foggia'nın aut çizgisine yakın noktadan kullandığı serbest vuruş Frey'in tribündeki seyirci gibi topa bakış atmasıyla birlikte uzak direğin dibinden geri döndüğü anda maçın beklediğim gibi rahat geçmeyeceğini düşünmeye başlamıştım. Maçın 17. dakikasında De Silvestri kırmızı kartı görüp dışarı gidince de bu sefer maçın bizim açımızdan çok çok kolay geçeceğini düşündüm. Ancak öyle olmadı. Tamamen ortada giden bir maç oldu, Frey ve Lazio kalecisi Muslera karşılıklı topları çıkardılar, dişe dokunur üstüne basa basa konuşulur şeyler olmadı yani maçın ilk yarısında.

58'de gelen Kuzmanovic-Semioli değişikliğiyle oyun biraz daha kanatlara doğru yöneldi ama beklenen gol pozisyonu bir türlü gelmedi. Dakika 60 veya 61'de ceza sahası içerisinde net bir penaltımız verilmedi yine, tartışma gerektirmeyecek bariz bir penaltıyı hakem es geçti. Fiorentina oyunu kanatlara yıkıp iyice yüklenme planı yaparken Lazio da boş durmadı ve Zarate ile önemli bir kaç pozisyon buldu, Frey'i ve savunmayı geçmeye yetmedi aam gücü..

Dakika 89'da Mutu ceza sahasının sol köşesindeyken açık konuşmam gerekirse saçma bir çalım denemesiyle topu kaybettirecek diye hayıflanmaya başlamıştım ki çektiği şut kaleci Muslera'dan döndü ve Gilardino boş kaleye topu tamamladı. Gol olduğu anda dün Galatasaray maçında gelemeyen galibiyet sevincinin de etkisiyle bir anda fırlayıp bilgisayarın lcd ekranı yerle bir ediyordum, son anda tuttum. Golden sonraki +5'lik uzatma ise tam anlamıyla kalpten götürecek gibiydi. Lazio geliyor, tüm adamlarıyla yükleniyor, biz de kontralarla o karambolde 2. golü atarız diye heyecanlanıyorduk. Bir Lazio bir Fiorentina saldırırken 5 dakika bana koca bir devre gibi geldi, neyse ki çok zor da olsa kazasız atlatıldı Lazio maçı.

Ligde yeniden 4. sıraya oturduk. Milan 4 puan, Juve 5 puan farkla önümüzde ve ligin son haftası Milan maçı Artemio Franchi'de. Milan'ı o maçta yendik dersek -ki çok erken henüz- fark 1 gibi düşünülebilir. Hani olur da 1 puan önde gireriz son haftaya, beraberliğe oynama lüksümüz olur. Sezon içerisinde dikkatli olursak Bu iki takımdan birini geçmemiz imkansız değil. En azından 5-6 hafta önceki karamsar tablonun ardından yeniden Şampiyonlar Ligi yarışında en öne geçip ligde ilk 3'e girme şansını elde ettik. Bu form Inter deplasmanına kadar sürerse 4. sıra garanti olur, 2 ve 3. sıra için de şans yeniden doğar, imkansız değil bunların hiç birisi..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO