14.02.2009

Kış.. Marmaris..

Fotoğraf ne zamana ait ve kim çekmiş bilmiyorum ama bildiğim şey Marmaris'te gökyüzünün son zamanlarda bu şekilde takıldığı. Burada şehir merkezi değil de körfez çekilmiş olsa da gökyüzü kendini belli ediyor. Sözlükte entry yazarken yine "bu bloga yazmalık oldu tam da" diye düşümdüm ve bu düşüncemi görüldüğü üzere somut hale getiriyorum.

"2009 yılının şubat ayı itibariyle güneşi unutan şehir. bundan şikayetçi miyim, asla.. yazın insanı kavuran güneşe ne kadar alışkınsam ve 40 derece havada bile aşırı sıcağı hissetmiyorsam, haftalarca yağan yağmurdan da etkilenmiyorum. kış mevsimi dediğin yağmurlu olur, kapalı ve gri olur gökyüzü. her şey tam olması gerektiği gibi. güneş açacaksa her yer pırıl pırıl olacaksa ne anladım ben o kış mevsiminden.. belki de bu yüzden üniversite için izmir'in kışlarına alışamadım 4 yıldır.. marmaris'e geldiğimde kendimi buluyorum, kapalı hava, yağan yağmur, ılık hava.. benim için tam olması gereken kış günü..

ayrıca, bu entryden 3 saat önce yine yeni yeniden tecrübe ettiğim ve yıllardır da yapmaktan deli gibi zevk aldığım bir şey var ki şudur :

bardaktan boşalırcasına yağan yağmurda soğuk olmayan havanın da etkisiyle deli gibi ıslanıp eve mutlu mutlu dönmek.. bunu neden yapıyorum, neden keyif alıyorum bilmiyorum..."


Tatilin 2 haftası geçmiş bile.. 10 gün sonra İzmir'deyim, bu adil değil. Marmaris'te olmalıyım bu gri gökyüzü ve yağmur varken.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO