26.07.2008

2008/2009 Transfer Sezonu #3

- Altta da Galatasaray ile ilgili bölüm olacak da, bu başka. Şu an birisi çıkıp gelse, Ricardo OliveiraErhan Şentürk/Mehmet Düz/Cem Sultan mı diye sorsa sorulan üç genç isimden birisini tercih ederim. Crespo olmuyorsa, Kiessling olmuyorsa o zaman hiç uğraşmamak lazım. Hadi Kuranyi deniyor O'nu da anlarım da Oliveira'nın hem de tek forvet olarak işe yarar birşey yapacağını hiç sanmıyorum.

- Türkiye'de Hagi'nin Taffarel'in geldigi o 2-3 senelik dönemden sonra Galatasaray ilk kez böylesine gündeme oturdu transferde. Altta Demir de yazmış ben yokken (hemen ek bilgi, 4 gün Datça'ya gittim yine, çabuk döndüm bu kez) öyle transferler yapılıyor ki Galatasaray'da hepsi nokta atışı niteliğinde. Bir bakıyorsunuz orta sahada çift kanadı kullanabilen Kewell, bir bakıyorsunuz Portekiz ve Bundesliga'nın sayılı savunmacılarından Meira.. Üstelik bu iki oyuncuyu da Roma ve Juventus gibi takımlarla yarışıp alıyorsunuz. Kaledeki isim konusunda 10 gün önce Morgan De Sanctis gelmeli diye çırpınıyordum kendimce, şimdi ismi gündemde, gelirse Itandje, Isaksson gibi isimler yanından gecemez bu adamın bence.

- Türkiye'den giderken Fenerbahçe ve Beşiktaş'a da geleyim. Beşiktaş tam durdu derken Fatih Tekke haberi geldi aniden. Olursa ne derece yararlı olacağını şahsen kestiremiyorum, bana göre ya çok iyi transfer olup takımı tamamlayacak ya da rezil olup 5 ay sonra gidecek. Sanki ortası hiç olmayacakmış gibi geliyor bana. Hani öyle 2 sene iyi-kötü oynayıp idare edenlerden olmaz diye düşünüyorum. Fenerbahçe yabancı hakkını doldurduğundan beri medya yine Nihat ismine yöneldi olmayacağını bile bile. Kezman gittikten sonra Semih-Güiza ikilisi de bu kadar anlaşırken birbirleriyle, yeni bir forvet almak sokağa para atmak olur. Orta sahada Maldonado'ya güvenmiyorlar, ben bu adama Galatasaraylı olarak Fenerbahçelilerden daha çok inanıyorum geldiğinden beri, CM3 serilerinde (99/00, 00/01/, 01/02) Foe ile birlikte en çok tercih ettiğim ön liberoydu. Yine bir risk almaktansa Maldonado biraz daha denense daha mantıklı olacak.

- Dışarıda olanlara da geçeyim biraz. Xabi Alonso bir türlü gidemedi Liverpool'dan. Villa'ya da kaynak yaratamadılar ve 19'luk Ngog'u aldılar.

- Gerçekleşeli uzun zaman oluyor ama bu sezon en çok merak ettiğim transferlerden biri de Benfica'nın Aimar transferi olacak, palyaço bu defa güldürsün artık izleyenleri, uzun zaman oldu kendisini oynarken görmeyeli.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO