27.07.2008

Opera 9.51


Öncelikle download adresi ile başlayayım yazıya. Buradan indirebilirsiniz kendisinin 9.51 tam sürümünü.

Eskiden ara sıra kullanıyordum Opera'yı ama son 2 haftadır Internet Explorer'ı tamamen unuttum diyebilirim. Önceki sürümlerde (9.2 ve öncesi) nedense dolaştığım sitelerde keyif alamıyordum Opera ile, 9.5 beta uzun zamandır bilgisayarımda bulunuyordu onunla birlikte biraz alışır oldum ama yine de IE6 kullanıyordum. Daha önceki Mozilla Firefox denemelerim ise çok başarısız kalmıştı, ona hiç mi hiç ısınamadım. Internet Explorer 7 de gayet kötü gelince 6 ile devam ediyordum uzun süredir. Opera 9.51 ile de ne IE ne de Firefox ile işim olmaz bundan sonra, yıllardır aradığım özellikler toplanmış ve Opera'nın son sürümünde bir araya gelmişler. 9.5 ile zaten çoğu şey gelmişti ama ben IE ile zaman geçirirken bir baktım 9.51 de çıkmış gelmiş ve çok daha iyi olmuş.

Herşeyden önce hız çok önemlidir browserlarda ve Opera bu konuda fazlasıyla iyi. IE6'nın bile hantal çalıştığı bilgisayarımda Opera büyük bir rahatlık sundu bana. Bu sayfadan yenilenen/değiştirilen/kaldırılan kısayollara ulaşabilirsiniz. Kısayollar demişken de özellikle mouse ile ileri geri gidip tablar arasında gezebilmek benim için hoş bir özellik. Diğer browserlarda var mıdır yok mudur bilemiyorum ama ben bunu Opera ile gördüm ilk olarak. Speed Dial/Hızlı Erişim olayı ise ayrı bir güzellik, CTRL ve 1-9 arası bir tuşa basınca bastığınız numaradaki kayıtlı siteye gidiyor aniden, telefonlardaki hızlı arama gibi yani.

Daha uzatmayayım, indirip deneyenler IE ve Firefox ile arasındaki müthiş farkı göreceklerdir. Safari'ye ise hiç değinmiyorum, o zaten baştan kaybetti. Maxthon var bir de ama IE ile tek farkı biraz makyajlanmış olması olduğu için bahsetmedim, Internet Explorer'ın Firefox'a özenmiş hali Maxthon.

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO