31.07.2008

2008/2009 Transfer Sezonu : Tottenham Hotspur

Bu sezon transferde adı sıkça geçecekti Tottenham'ın, çünkü Ramos istediği takımı henüz kurabilmiş değildi. Devre arasında takım kurmak imkansız olduğu için Tottenham'ın bu yazı hareketli geçirmesi bekleniyordu. Doğrusu beklediğimden daha fazla etkili oldular 2 aydır ve sadece kendilerini de etkilemediler.

Tottenham'ın bu sene Berbatov'u satıp kaynak yaratacağı ve bu şekilde transfer haritasını çizeceği düşünülüyordu. Berbatov'un alıcısı zaten geçtiğimiz sezondan hazırdı : Manchester United. Tottenham bu transfer için gönülsüz davrandı biraz, daha sonra M.United baskı yaptı ama olmadı henüz.

Neyse sondan değil baştan devam edelim.. Yeni sezon öncesi ilk ciddi transflerini 20 Milyon Pound ödeyerek Luka Modric ile yaptılar, bu transferin başarısız olma ihtimali pek yok, fazla yorumlamak gereksiz olur, Modric sahada fazlasıyla konuşacak sezon boyu. İkinci hamleyi ise sadece 6 Milyon € karşılığında Giovani Dos Santos'u alarak yaptılar. Böylesine geleceği parlak bir ismi çok ucuza kapatmışlardı. Daha sonra keleye Gomes'i aldılar PSV'den, bu hamle de Isaksson'un peşinden koşan ve anlaşmak üzere olan Galatasaray'ı etkiledi ve Isaksson PSV'li oldu. Gomes'i alınca Robinson'a yol gözükmüştü ki o yol da Blackburn'e çıktı. Blackburn'e Robinson'ı verdikten bir kaç gün sonra David Bentley'i aldılar oradan, ki Arsenal'in zamanında nasıl bıraktığını anlamadığım adamlardandır Bentley.

Böyle bir kaç transferle göze batmamıştı Tottenham ama Robbie Keane'in Liverpool'a gidişi bir anda bir kaç kulübü etkileyen bir transfer oldu. 20 Milyon Pound'luk müthiş bir fiyatla birlikte Keane kırmızı formayı giyerken başka bir kırmızı Manchester United'ın işleri de karışıyordu. Berbatov için 35-36 Milyon Euro'ya çıkmıştı Kırmızı Şeytanlar. Ancak Keane'i satıp parayı bulan Tottenham 35-36 Milyonlara tamam dedi ama Euro değil Pound olarak. Bu da Manchester United yönetiminin tamam dese bile Sir Alex Ferguson'un olmaz diyeceği bir miktar. Berbatov'dan ümidi kesmeye başlayan Manchester da doğruluğu tartışılır olsa da Thierry Henry ile ilgilenmeye başladı. Henry ise Trezeguet'nin Barça'ya gidişinde önemli bir etken olabilir. Henry takımdan giderse Trezeguet'nin Barça'ya şimdiki gibi olumlu bakacağını sanmıyorum.

Keane transferi bu kadar etkileyip karıştırdı ortalığı ki dahası da var. Liverpool Keane'e verdiği parayı telafi etmek için gözden çıkardığı Xabi Alonso'yu biraz daha makul ücrete gönderebilir ki Fenerbahçe için yeni bir fırsat oldu bu aslında. Tottenham'da Modric ve Giovani'ye verilen para muhtemelen önceki sezondan planlanan transfer bütçesine bağlıydı. Şu an ellerinde Keane'den gelen 20 Milyon'luk yeni bir kaynak var. Herşey bir yana Tottenham eğer Berbatov'u da 30 Milyon Pound civarı bir bedelle gönderirse o zaman daha da karışacak piyasa. Ellerinde 50 Milyon Pound ve transfer isteyen Juande Ramos olacak. Acaba diyorum bir Valencialı getirebilir mi Tottenham'a bu parayla ?

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO