19.07.2008

İstek Üzerine...

Bir önceki postun altına yorum gelmiş.. Hürriyet'teki "Dünyanın En Büyük Yıldızı Crespo Galatasaray'da" haberi ile igili..

Sanırım önceki postta Galatasaray'ı savunup, Fenerbahçe'nin yanında olan medyaya tepki gösterdiğim için gelmiş bu istek. Üstte dediğim haberi yorumlamam istenmiş. Öncelikle Hürriyet'in Galatasaray yanlısı olmadığını herkes biliyor. Medyada bu yönde yayın yapan bir gazete zaten yok.

O postu yazarken Fenerbahçe veya Galatasaray olayı değildi benim demek istediğim. Tarafsızlık uğruna yazıp çizerler ama ne hikmetse böyle durumlarda tuttukları tarafı belli ederler. Tüm gazete Galatasaraylı da olabilir, Fenerbahçeli de olabilir, Beşiktaşlı da olabilir, olay bu değil ki..

Sırf Galatasaray'a geliyor diye Hürriyet dünyanın en büyük yıldızı demiş olabilir Crespo'ya, gazete benim olsa ben de başka adama derdim bu lafı. Sonuç olarak bu kişisel birşeydir. Bana göre X oyuncudur, başkasına göre Y oyuncudur dünyadaki en iyi isim. Mesela 98-2006 arası Robert Pires ismi benim açımdan bir numaraydı, o adamı beğeniyordum ve elimde imkan olsa o dönemki Galatasaray'a transfer haberlerini "Dünyanın En Büyük Oyuncusu Geliyor" diye yazardım.

Adamlar çıkıp tarafsız olduğunu iddia ediyorsa ve sonrasında da yanlı haber yapıyorsa bunu eleştiririm elbette. Yeni birşey değil elbette böylesine yanlı yayın yapılması ancak bu dün dikkatimi çekti ve yazdım öylesine..

Sonuç olarak, burada benim amacım sadece iki renge bağlı kalıp yorum yapmak değil, öyle olsaydı zaten şimdiye kadar çoktan kapatıp gitmiştim burayı. Elbette tuttuğum takımlara ağırlık vereceğim ancak konu futbol olduğu zaman yapılan iş ve hareket doğruysa bu Fenerbahçe de olsa Beşiktaş da olsa ayırt etmeden buraya taşırım.

Bu blogda fanatiklik yüzünden gözü dönmüş insanlar gibi saçma sapan yorumlar yapmıyorum, benim tek derdim futbol, sonuç iyiyse ve güzelse her rengi alkışlamaya açığım burada.. Ha Galatasaray ve Fiorentina herşeyden önce gelir, orası ayrı konu elbette..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO