20.07.2008

Almanya GP

Önce puan eşitliği ile zirveye oturan Hamilton şimdi de puan farkı ile zirvenin sahibi. Çok sıkıcı ve sakin başlayan bir yarış olmuştu bir kaç geçiş dışında ki bu pist normalde geçişe ve atağa oldukça uygun bir pist.

Süspansiyonu dağıtıp aracı paramparça eden Timo Glock kendisi için günü noktalarken seyirciler için ise bu sezonun unutulmaz yarışlarından birinin startını veriyordu adeta. Güvenlik aracı piste girdi ve herşey bir anda değişti, güvenlik aracı ile atılan turlar sırasında yapılan seri pit-stoplar sonrasında Nelson Piquet Jr. üst sıralarda kaldı ve tek pit-stop stratejisi ile F1'de kariyerinin ilk podyumuna ulaştı. Hamilton ise önce Massa'yı sonra da Piquet'yi geçerek müthiş bir birincilik kazanmış oldu.

Sıralama bu şekilde oldu. Bu ilk 4 isim sene sonuna kadar gidecek muhtemelen.. McLaren'de Kovalainen'in biraz pasif kalması yüzünden de markalar şampiyonluğu Ferrari'nin olacak büyük ihtimalle.

Yazmazsam çatlarım : Sanki Formula1'de birincilik almamış da Milliyet Yılın Sporcusu ödülünü almış Hamilton. Muhtemelen alev şeklinde yapılmış birşey bu ama insan TV'de aniden görünce şaşırıyor bu ne diye.

2 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

doğru resmen Milliyet amblemi olmuş! yarıştan önce alt yazı ile Coulthard'ın son yarışı, bırakıyor filan gibi şeyler okudum, çok sevindim. F1 aleminin en gıcık insanı Coulthard.

firat selcuk dedi ki...

aynen ben de nefret ederim coulthard'dan, hakkinen'in oldugu zamanlarda oyle buyuk bir adama hic yakısmayan bir takım arkadasıydı.. umarım dogrudur bırakma haberi.. ben yarısın 5. turundan sonra bakmaya basladım, hamilton milliyet logosunu kaldırınca kalktım tv basından.. goremedim yani o haberi ama dogru olmasını fazlasıyla istiyorum..

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO