16.07.2008

Şanlıurfa Stadı


Bu stadın adı uzun zamandır geçiyordu, bitti bitecek diye çok söylendi durdu. Sona gelinmiş artık, Şanlıurfa gibi bir yerde 30.000 kişilik modern bir stadın olması ilk bakışta gereksiz gibi geliyor. Ancak biz büyük lig olmak istiyoruz, bizim de ligimiz yıldız oyuncu dolsun demenin ilk adımları buralardan geçiyor işte. Sen ülkedeki en önemli 5-10 takımın stadı dışında alt liglerdeki takımların stadlarıyla da uğraşırsan ülkende her zaman gelişmesini arzuladığın futbol bir süre sorna kendi kendine gelişir.

Umarım böyle stad haberlerini sık sık alırız. Her ilde en azından 1 tane modern stadyum olmalı, böylece taraftarı tv başından stada çekmek daha kolaylaşacaktır.

En basit örneği yaşadığım yerden vereyim. Marmaris'te bir stad var ki görseniz halı saha dersiniz. Yanlarda iki tribün, eskiden beri hiç olmayan kale arkaları. Böyle cins bir yer işte. Geçen sezon zemin yenilendi ki o da şarttı artık. Marmaris'i de geçtim Muğla'da bile adam gibi stad yok. Sonra da niye hiç bir takım çıkamadı diyorlar, seyirci bile maça gitmiyor stadlar yüzünden, bir de takım üst lige çıkmaya mı uğraşacak orada ?

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO