28.07.2008

4. = gönüllerin şampiyonu ?

2-0'lık mağlubiyetten sonra bülent uygun uefanın "balon" yakıştırmasına tepki göstermişti.. bir sivas yazısı yazmak gerekiyordu eleştirmek açısından.. gol atamadan elendi diye yazmıyorum hemen bu yazıyı.. dünyanın en gereksiz tabiri olan gönüllerin şampiyonu ilan edilen sivasspor için bu sene lig kabusa dönebilir..
geçen sene kadro istikrarı sayesinde diğer anadolu takımlarından güçlü ama 3 büyüklerden güçsüz bir sivasspor kovaladı şampiyonluğu ya aşırı konstantrasyondan yada heycandan ellerine yüzlerine bulaştırdılar tarihe geçme imkanını.. bir sene sonuna kadar şampiyonluğu kovalayan bir anadolu klübü yine 4. oldu..biraz şevk kırcı.. ama bu sene çok zor birdaha böyle zorlaması sivas'ın..

neden?

çünkü sivasspor örnek oldu anadoluya.. anadoludan şampiyon çıkma muhabbetini zorladı.. ve başka bir şey yerleştirdi kafalara.. anadolu klüpleri'ne bir hedef verdi.. belki şampiyonluğa oynamak ütopik oluyordu her zaman ama "gönüllerin şampiyonu" olmak tüm anadolu klüplerinin rüyalarını süslüyor.. bu sene yeni sivassporlar olucak ligde ama sivasspor'un olacağını zannetmiyorum..

uzun süre 1.ligdeyken bile süper lige layık görülen eskişehir şehri ve takımı yeni bir sivas olmak için varığını yoğunu ortaya koyacaktır..ama 3 büyükleri düşman ilan edip sadece o maçlara konsantre olurlarsa çabuk gidebilirler.. kayserispor stadı ve bana göre gayet başarılı kadrosuyla ligi en az 4. bitirecektir.. konyaspor'un yeni başkanının çok iddialı açıklamaları var patlayabilir konyaspor.. bursa 3. büyük kompleksini yenerse belki.. kocelispor ilk 5 i zorlayabilir..diğer takımlar yine düşmemeye oynacaktır.. trabzonspor'u ayırıyorum burda çünkü tam bir muallak olucak bu sezon.. bu sene çok zor deplasmanlar var..

Hiç yorum yok:

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO