15.07.2008

Arcanum

En iyi RPG nedir diye sorsalar rahatlıkla bunu söylerim. Sierra'nın dünyaya sunduğu en büyük güzelliktir bence, Half Life'ı bile geçti benim gözümde bu oyun. Başlarken oyuna kolay alışamadığım için ilk önce oyunun işleyişini öğrenmek için bir kaç saat oynadım. Sonra yeniden başlayıp bitirene kadar devam ettim. Oyunun dünyası fazlasıyla geniş, haritada çeşit çeşit yerler var ki bitirdikten sonra haritayı incelediğimde keşfetmediğim yerler olduğunu gördüm.
Oyunda beni en çok şaşırtan Nasrudin oldu. Binlerce yıl önce ölen veya öldüğü düşünülen bu elf büyücüye ulaştığım zaman büyük bir şoka uğratmıştı beni. Ayrıca Arronax olarak oyun boyunca karşımıza çıkan kırmızı pelerinlinin oyun sonundaki olayı da ayrı birşey.

Hani detaylı yazıp oyundaki herşeyden bahsetmek istiyorum ama oynamayıp da oynamayı düşünenler için de oyunun büyüsünün kaçmasını istemiyorum. O yüzden ana hikaye olsun yan konular olsun bahsetmek istemiyorum hiç.

Oyunda klasik bir RPG de olan şeyler var aslında, zeka ve görünüşe göre sürekli değişen diyaloglar, birbiri ile bağlantılı ve geleceği etkileyen olaylar, kişinin kafasında istediği gibi bir karakter yaratıp bire bir oyuna yansıtmasına kadar herşey burada mevcut. RPG sevip de oynamamış olanların yıllardır büyük bir hata yaptıklarını söylemeliyim sanırım. Deneyin ve mutlaka görün bu oyunu, pişman olmayacaksınız asla.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Katılmadığım tek bir nokta var. 'En iyi RPG' dendiği zaman Arcanum'u en tepeye koymak ve Fallout'u göz ardı etmek..

Evet, Arcanum gerçekten güzel bir oyun. Defalarca oynadım. Hala da Pc'mde yüklü ve arada açar oynarım.Ama Fallout gibi bir şaheseri oynamadan böyle dememek lazım.

' En iyi RPG ' Arcanum değil, Fallout'tur bence. Ama Arcanum, 2. yada 3. sırada olacaktır her zaman..

Vandir dedi ki...

yorumu görünce arşive dalıp buldum ama, ortasındayım oyunun daha spoiler dan korkuyorum, okuyamadım yazıyı =)

bu tarz öneri var mıdır başka? baldur's gate serisi ice wind dale ler bitti mesela, bilimum bioware oyunu da tamam

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO