1.02.2009

Fenerbahçe 1-1 Gaziantep

Gaziantep'in bu sene başı üst düzey olan ama dönem içinde dalgalanan bir formu vardı, bugün eğrinin yükselişte olduğu dönemdelerdi. Fenerbahçe bugün deplasmanda oynayan takımdı sanki ama bunda kendilerini suçlamaktansa Gaziantep'i tebrik etmek gerek. Tabata bundan daha etkili olabilirdi ama Ivan de Souza ile Beto'nun katkıları O'nun açığını kapattı. Bunun yanında İsmail, İlhan ve Murat Ceylan da maça damga vuran isimlerdi. Fenerbahçe'de Guiza bir kesim tarafından yuhlanırken, diğer kesim alkışlayıp sahip çıkıyordu. Bana kalırsa yuhlayan kesim haklı, Semih o takımda yedek kalacak adam değil, oyuna girdikten sonra Guiza'ya attığı uzun pas da dikkat çekiciydi. Fenerbahçe'nin Maldonado'dan sonraki belalısı Josico oyuna girdi ve bir kaç dakika sonra seke seke çıkmaya başladı, Fenerbahçe'nin son 10 dakikayı 10 kişi oynamasına sebep oldu ki Gaziantep 1-1'den sonra biraz geriye yaslanmayıp bu avantajını kullanmaya kalksa hakettiği 3 puanı alacaktı. Gerçi Mehmet Yozgatlı'nın 3-4 pozisyonda topu ezmesi geliyor gözlerimin önüne, son dakikalarda diğer oyuncular Mehmet'in değil Erman Özgür'ün üzerine oynasa çok daha olumlu olurdu sonuç. Alex'in golünü unuttum sanmayın, Gaziantep kazansa elbette daha memnun olurdum Galatasaraylı olarak ama böyle bir golle maç 1-1 olduysa tek puanın hesabını bırakıp o golü izlemek en güzeli. Erman Özgür'ün attığı golün de hakkını yememek lazım,
Kısacası bugün Kadıköy'de Fenerbahçe 1 puan kazanırken, Gaziantepspor 2 puan kaybetti. Bu inişli çıkışlı dönemleri atlatıp Tabata'yı da ellerinde tuttukları vakit 2000'lerin başındaki gibi yeniden hedefleri avrupa kupalarına katılmak olacak.

Sivasspor'u izleyip, Bülent Uygun'un "Biz futbolu güzelleştiriyoruz, renk katıyoruz, göze hoş gelen futbol oynuyoruz" sözlerini düşündükten sonra Nurullah Sağlam ve Gaziantepspor'un günahı nedir diye sormak istiyorum. Sivasspor göze hoş geliyorsa Gaziantepspor Barcelona'dır bu topraklarda, bu kadar da kesin konuşurum bu konu hakkında.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Alex in attığı gol efektif açıdan daha güzel gözüksede Gaziantep in golü hazırlanış bakımından çok daha iyi bi goldü bence, ve fenerbahçeliyim.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO