20.02.2009

Fiorentina 0-1 Ajax

Maçı izleyemedim, maç sonu yorumları detaylarıyla okudum. Zaten resmi siteden de takip ettim maç anlatımını, bulunduğum yerde arkadaşın laptoptan aldığı bağlantıda justin.tv'ye. İyi oynandı, hep atak yapıldı ama gol olmadı bir türlü. Benim aklıma takılan şey Jovetic'in oynamaması oldu. Ligin ilk yarısında yıldız adayı bir genç oyuncuyken ikinci yarısında takımın yıldızı olan genç oyuncuya dönüştü. Son Genoa maçında da çok iyiydi, bugün sahada olması gereken isimdi ama sonradan girdi oyuna. Alışılmış orta saha düzeninden iki oyuncu birden yedek soyununca işler çok karıştı. Kuzmanovic veya Jovetic'ten biri oynamalıydı bugün, daha farklı olurdu herşey. Çok iyi işleyen orta sahaya aniden böyle değişiklikler yapılmamalıydı.
Maçın genelinde Fiorentina hakimiyeti varken Ajax gelip tek düzgün pozisyonda golü buldu gitti. Geçen sezon PSV eşleşmesinde olduğu gibi etkileyici bir deplasman performansı lazım. Maç sonu gelen açıklamalara bakınca zaten anlaşılıyor herşey, takımın hepsi ortak açıklama yapmış Anadolu takımı edasıyla : "Abi bir kere geldiler gol oldu yaa.."
O zaman bir kere geliyorlarsa yemeyeceksin o golü, ya da iki tane atmayı becereceksin.. Yine de deplasman performansından ümitliyim önümüzdeki hafta.

1 yorum:

jose dedi ki...

Yaktın beni fiorentina:@

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO