11.02.2009

Floransa'daki Yeni Stadyum Hakkında

Yeni stadyum haberi bir kaç ay önce çıkmıştı, çeşitli haberler gelmeye devam ediyor. Son haberlere göre stad yapımı biraz seçim malzemesi olarak kullanılıyor. Bunun yanında stadın yapılacağı bölümdeki doğallığa zarar vereceği yönünde klasik bir söylem de ortaya çıkmış durumda, buna karar verecek kesim Floransa halkıdır, bizim Türkiye'den yapacak bir şeyimiz yok.

Ancak büyük çoğunluk bu projeden memnun ve yapılması taraftarı. Proje daha da geliştirilip net bir şekil aldığı zaman somut adımlar atılmaya başlanacak. Uygun görülen yer şehrin merkezinin dışında kalan tarihi kalenin olduğu bölüm. 350 dönümlük bir araziden bahsediliyor bu projede ve stad dışında kalan bölümün de park yapılması planlanıyor. Bu da doğallığı etkileyecek, kötü olacak diyenlerin içini rahatlatacak bir haber. Kalenin olduğu taraftafi arazinin kullanımıyla kalenin de restorasyonunun yapılacağı ve böylece şehre stadla birlikte daha iyi bir görsel öğe kazandırılacağı fikri de olumlu tepki alıyor.

Bu projenin stadyum yapımı haricinde yeni bir çevre düzenlemesi için sıradışı bir önemi olduğu vurgulanıyor. Yani şöyle demek lazım, o bölgede yapılacak bir çevre düzenlemesi için bu stad yapımının mükemmel bir sebep olacağı, bu fırsattan istifade edip şehrin o boş bölgesinin de stadyum planı sayesinde o işin de aradan çıkarılacağı hesaplanıyor. Bir taşla iki kuş hesabı yani...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aziz Yıldırım aynı şeyi son 2 seçim öncesinde de yaptı.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/15/son/sonspo08.asp bu habere bir göz atın tesadüf olmadığını, bunun çok planlı bir Halkla İlişkiler çalışması olduğunu anlayacaksınız. Acıtasyon yöntemiyle mağdur edilen taraf olarak görünerek yine bir seçim başarısı elde etme peşinde. Burada sorgulanması gereken koltuk sevdasının ve paranın mı ağır bastığı yoksa Aziz'in sürekli ağzına sakız yaptığı Fenerbahçe sevdasının mı ağır bastığıdır. Fenerbahçeliyim diyemiyorsam tek sebebi bu iğrençlikleri alışkanlık haline getiren Aziz Yıldırım'dır. Başka birşey değil.

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO