9.02.2009

Lanetli Avrupa

Güney Amerika'da dünyayı kendine hayran bırakan bir performans gösterip sonrasında Avrupa deneyiminde tepetaklak gitmeleri alıştığımız bir durum. Ancak bazı isimler var ki hikayeleri ibret öyküsü. Bunlardan biri, hatta en önemli bir kaç örnek arasına da alabileceğim Roberto Nanni.

Velez'deki 2 sezonluk performansından sonra Beşiktaş ve Galatasaray'ın da listesine sıkça girmişti. Arjantin Ligi'nde o dönem Silvera ile birlikte en fazla konuşulan golcüydü. Bizimkilerin niyeti ne denli ciddi olsa da öyle bir adamı Türkiye'ye bırakmazlardı, bırakmadılar da zaten. Roberto Nanni'nin yolu Kiev'den geçti. Dinamo Kiev'de top bile oynayamadı 4 yıl, o dönem boyunca hep bir yerlere kiralandı. Almeria'da olur gibiydi, sonraki iki sezon Siena ve Messina için de ölü yatırımdan öteye gitmedi. En son da İtalya'nın 4. ligine transfer oldu, Seri C1 B'ye. Crotone'de bile bir iş yapamadıktan sonra Kiev defteri de kapandı ve kürkçü dükkanı modeli bir kez daha işledi, soluğu Velez'de aldı. Nanni'yi sattıktan sonra o dönemdeki gibi bir takım olamadılar bir daha, belki o gazla geri aldılar 26 yaşındaki Nanni'yi. 22 yaşında büyük ümitlerle açtığı Avrupa defteri 26 yaşında bir daha açılması çok zor olacak bir şekilde kapandı şimdilik.

Başarısızlık öyküsü elbet vardır, futbol tanrılarının herkesi kucaklamadığı bir gerçek, ancak bunun ardına sığınmaktansa doğru tercih yapmak daha önemli değil midir ? Dinamo Kiev'e gideceğine gerçekten de İstanbul'a yolunu düşürse belki şu an iki kulüpten biri kendisini üst düzey liglerden birine pazarlayıp gelen dolarları sayıyor olacaktı iştahlı iştahlı.. Ya da İstanbul da dahil şart mı ille de Avrupa diye tutturmak, otur oturduğun yerde ve bir dönüp bak senden öncekilerin başlarına gelenlere. Avrupa'ya gideceksen de Türk kulüplerinin transferde yaptığı gibi(!) ince eleyip sık doku öyle git.

1 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

hakikaten bazı futbolcuların laneti oldu avrupa.zaten oldum olası böyle gençlerin rusya'ya,ukrayna'ya gitmesine ayar oluyorum.ilerde bakalım hangi yıldız adayları sönecek bu şekilde

  ©Artemio Franchi. Template by Dicas Blogger.

TOPO